Ege Postası
Geri

Torbalı’da Gezici Anaokulu yola çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitime erişimi artırmak amacıyla başlatılan Gezici Anaokulu Projesi kapsamında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Mobil Anaokulu’ faaliyetleri devam ediyor. 
Torbalı’da Gezici Anaokulu yola çıktı
Haberler / İzmir
3 Ağustos 2023 Perşembe 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Torbalı’nın köylerinde uygulanmak üzere yola çıkan tam donanımlı olarak tasarlanmış mobil olarak hizmet veren anaokulu bu yıl yaz döneminde 4 mahalledeki öğrencilere ulaşacak. Mobil Anaokulu; Ormanköy, Düverlik, Helvacı ve Çamlıca mahallesindeki öğrencilere ev sahipliği yapacak. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve aileleri okul öncesi eğitim konusunda bilinçlendirmek amacıyla yola çıkan mobil anaokuluna mahalle muhtarları aracılığıyla başvuru yapılabilecek. 

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, sosyoekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileleri okul öncesi eğitimi hakkında bilinçlendirmeyi ve zorunlu eğitime başlayacak olan çocukların akranlarından geri kalmamasını sağlamayı hedeflediklerini belirterek yaz süresince gezici anaokulu ve öğretmenlerle birlikte öğrencilere hızlandırılmış okul öncesi eğitimi verileceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası