Ege Postası
Geri

Törene katılabilsinler diye yurt dışı yasakları kaldırıldı!

PKK'nın Süleymaniye'de gerçekleştirdiği silah bırakma töreni öncesi Kürt siyasi hareketinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel gibi siyasetçilerin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Ahmet Türk hakkındaki yasak 8 sene sonra kaldırıldı.
Törene katılabilsinler diye yurt dışı yasakları kaldırıldı!
Haberler / Güncel
11 Temmuz 2025 Cuma 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kendisini feshetme kararı alan PKK, IKBY'ye bağlı Süleymaniye kentinde bulunan Casana Mağarası'nda silah bırakma töreni gerçekleştirdi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'taki çağrısının ardından PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde fesih kongresi düzenlemişti. 30 PKK'li bugün silahlarını yakarak imha etti.

PKK'nin IKBY bölgesinde düzenlenen törene katılmaları için birkaç gün önce Kürt siyasi hareketinin önde gelen isimlerinin bir kısmının yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

AHMET TÜRK'ÜN YASAĞI 8 SENE SONRA KALDIRILDI

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerde üçüncü kez üst üste Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen ve üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk'ün yurt dışı çıkış yasağının da üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın aktardığına göre Türk, yasağının kaldırılması hakkında "8 yıldır bana yurt dışı çıkış yasağı vardı hakkımda. Üç gün önce buradaki törene de katılabileyim diye yurt dışı yasağım da kaldırıldı" diye konuştu.

Ahmet Türk'ün yanı sıra Kobani Davası'nda çıkan kararın ardından yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edilen Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel'in de yasakları kaldırıldı.

Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Mesut Bağcık, Ayşe Yağcı ve Meryem Adıbelli de yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan isimler arasında.

 

41 yılın ardından terör örgütü PKK silah bıraktı! İşte o tarihi görüntüler
PKK silah bıraktı! Bakan Tunç: 'Bu şehit ailelerimizi incitecek bir süreç değil'
PKK'nın silah bırakmasına AK Parti'den dikkat çeken yorum
PKK'nın silah bırakması sonrası Bahçeli'den 'Kurucu önder'li açıklama

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası