Ege Postası
Geri

Torun'dan 'imzacılar'la ilgili flaş adaylık açıklaması: Küçük düşürenler hariç!

CHP'de imza süreci ve kurultay tartışmaları partiyi yıpratırken, yerel seçim hazırlıkları başladı. Şimdi herkes aday belirleme sürecinde imza hareketine destek veren isimlerle ilgili tavrın ne olacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan flaş bir açıklama geldi. Torun'dan 'imzacılar'la ilgili flaş adaylık açıklaması;
Torun'dan 'imzacılar'la ilgili flaş adaylık açıklaması: Küçük düşürenler hariç!
Haberler / Politika
29 Ağustos 2018 Çarşamba 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'de 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay tartışmaları imza hareketinin yeter sayıya ulaşamamasıyla son bulmuştu. Partide gözler Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

İmza süreci ve kurultay tartışmaları partiyi yıpratırken, yerel seçim hazırlıkları başladı. Şimdi herkes aday belirleme sürecinde imza hareketine destek veren isimlerle ilgili tavrın ne olacağını merak ediyor.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan konuya ilişkin flaş bir açıklama geldi.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e konuşan Torun, kurultay için imza veren ve yerel seçimde adaylık düşünen isimlerin şansı hakkında açık konuştu ve önemli bir şartın da altını çizdi.

KÜÇÜK DÜŞÜRENLER HARİÇ  

Torun, "Olağanüstü kurultay için imza veren başkanlar oldu. Partiyi küçük düşürücü, rencide edici,  zarar verici ifadeler olmadıkça o belediye başkanlarını aday göstermeme gibi durum olmaz.  Herkesi kucaklayacağız. Bir süreç yaşanmış ve geride kalmıştır.  Biz sosyal demokrat partiyiz. Belli iddiaları olabilir. Aynı yolu birlikte yürüyeceğiz. Daha iyi sonuç almanın CHP'yi  iktidara taşımanın çabası içinde olacağız. Hiçbir arkadaşımızı dışlamadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

ADAYDA ARANACAK NİTELİKLER

Torun şöyle devam etti;

"Çok az oyla kazandığımız, az oyla kaybettiğimiz, çok farklı kazandığımız, çok farklı kaybettiğimiz belediyeleri de ayrı ayrı sınıflandırdık. Sonuçları analiz ederek değerlendiriyoruz.  Yetkili kurulların onayıyla başarılı olan arkadaşlarımızla devam ederiz. Ama başarılı olmayan, ciddi oy kaybına yol açmış, kendi belediyesinde  başarılı olamayanları da ona göre değerlendireceğiz. Aday tespitlerimiz için bütün yöntemleri kullanacağız. Seçim bölgelerinde önseçim, merkez yoklaması, temayül yoklaması, anketler mutlaka yapılacak.

Biz  adayı şöyle sınıflandırıyoruz: Aday olacak kişinin halkta bir karşılığı olmalı.  Örgüt tarafından da kabul görmeli. Bu sorumluluğu üstlenecek vizyon ve misyonu olmalı.  Ayrıca seçim bölgesiyle, belediyesiyle ilgili projeleri olmalı. O bölgede yaşayan seçmenlerin sorunlarını çözecek, onları geleceğe taşıyacak projeleri bulunmalı."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası