Ege Postası
Geri

Torun’dan flaş aday açıklaması: Sındır iddiası için ne dedi'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve İstanbul Milletvekili Yasemin Öney Cankurtaran hakkında ortaya atılan CHP’nin 2019 adayları iddiasına yanıt verdi. Torun, adı geçen vekillerin aday olmak isteyebileceklerini bunda bir engel olmadığını ifade ederek “Henüz böyle bir çalışma içinde değiliz. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil” dedi. Torun’dan flaş aday açıklaması
Torun’dan flaş aday açıklaması: Sındır iddiası için ne dedi'
Haberler / Politika
15 Şubat 2018 Perşembe 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP’de yapılan kapalı grup toplantısı ve MYK toplantılarının ardından Egepostası’na konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in ortaya attığı CHP’nin 2019 büyükşehir belediyelerinde adayları İstanbul’da Yasemin Öney Cankurtaran ve İzmir’de Kamil Okyay Sındır olarak belirlendi iddiasının doğruyu yansıtmadığını söyledi.  İddiaların asparagas olduğunu ifade eden Torun, “Bu herhalde birilerinin asparagas haberi. Şu anda hiçbir yer için bir aday tespitimiz yok. Göreve devam eden başkanların durumu belli. Belediyemiz olmayan yerlerle ilgili değerlendirmeler yapılacak ve karalar alınacak ama şimdi bunları konuşmak için çok erken” dedi.

“ADAY OLMAK İSTEYEBİLİR AMA”

Parti Meclisi’ne aday olmayan geçen dönem Genel Sekreterlik görevini yürüten CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın göreve talip olmak isteyebileceğini kaydeden Torun, “Kamil Bey aday olmak isteyebilir bunda bir sakınca yok ama şu anda bir aday tespiti noktasında bir çalışma yok. Bunlar için çok erken. Şu anda biz önümüze bakıyoruz, zamanı gelince devam edecek başkanlar, devam eder. Etmeyecek olanlar etmez. Belediyelerin olmadığı yerlerde tespit yapılır ama şu anda onunla ilgili bir çalışmamız yok “ifadelerini kullandı.

“GEÇEN DÖNEM İSTANBUL DA TEKTİ”

İzmir’in Merkez Yürütme Kurulu’nda tek milletvekili ile temsil edilmesine gelen tepkileri de değerlendiren Torun İstanbul’un önceki dönemde tek temsilciyle temsil edildiğini hatırlatarak “MYK belirleme konusu Sayın Genel Başkan’ın tasarrufudur. Geçen dönem de İstanbul'da tekti. Oy yoğunluğu fazla olan yerleden temsil sayısının fazla olması gibi bir kaide de yok. İzmir bizim için çok önemli. İlla MYK’da olunacak ve başarılı olunacak diye bir  kaide de yok. İzmir’deki başarıyı arttıracak çalışmaları yapmak önemli.  O düşünceyle hareket  etseydik İstanbul Türkiye'nin özeti. Önceki dönem 1 temsilcisi vardı ama herhangi bir aksama yaşanmadı. MYK da olması, olmaması önemli değil. Seçime yönelik başarı önemli. İzmir’de kaybettiğimiz belediyeleri alarak en büyük başarıyı yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası