Ege Postası
Geri

Trabzonspor’un, Avrupa’da bileği bükülmüyor

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 yenen Trabzonspor’un, bileği Avrupa’da tam 608 gündür bükülmüyor. Zorlu arenada en son yenilgisini 23 Şubat 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi 2. turunda deplasmanda Hollanda'nın...
Trabzonspor’un, Avrupa’da bileği bükülmüyor
Haberler / Spor
25 Ekim 2013 Cuma 00:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 yenen Trabzonspor’un, bileği Avrupa’da tam 608 gündür bükülmüyor.

Zorlu arenada en son yenilgisini 23 Şubat 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi 2. turunda deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında yaşayan bordo-mavililer, o tarihten sonra Avrupa'da oynadığı 11 maçta yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz kaplanları, 11 maçta 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

AKÇAY YÖNETİMİNDE MAÇ KAYBETMEDİ

Avrupa’daki 11 maçlık yenilgisiz serinin 9’unu bu sezon oynayan Trabzonspor, sezon başında göreve gelen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çıktığı 9 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, bu dönemde Avrupa’da oynadığı 9 maçında 7 galibiyet, 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Mustafa Akçay yönetiminde bu sezonki Avrupa sürevinine, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını ile başlayan Trabzonspor, rakibini sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla eşleşen bordo-mavililer, deplasmanda 1-0 yendiği rakibiyle sahasında 0-0 beraberi kalarak tur atlayan taraf oldu. Karadeniz kaplanları, play-off turunda karşılaştığı Arnavutluk temsilcisi Kukesi’yi de 2-0 ve 3-1’lik skorlarla geçerek, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında mücadele etme hakkı kazandı.

J Grubu’ndaki ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor, ikinci maçta sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Bordo-mavililer, dün akşam da evinde ağırladığı Polonya’nın Legia Varşova takımını 2-0 yenerek hem namağlup unvanını korudu, hem de 7 puanla grup liderliğini devam ettirdi.

Gruptaki diğer maçta İtalya temsilcisi Lazio’nun deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limassol ile berabere kalarak puan kaybetmesi Trabzonspor’un gruptan çıkma şansını da arttırdı. J Grubu’ndaki son 3 maçını Legia Varşova, Apollon Limassol ve Lazio ile yapacak olan bordo-mavililer, bu maçlarda toplayacağı puanlarla grupta ilk 2 arasında yer almak ve bir üst tura çıkmak istiyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Lazio'nun Apollon Liasson deplasmanda puan kaybetmesi ve kendilerinin de Legia maçını kazanmalarının gruptan çıkma şanslarını biraz daha arttırdığını belirtti.

Bu durumun kendileri için artı bir avantaj oluşturduğunu ifade eden Akçay, “Bu avantajı koruyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu puan avantajını koruyarak tek tek müsabakaları ele alıp gidersek, 8-10 puan gruptan çıkmayı kolaylaştıracak gibi görülüyor. Ama futbol bu, yine de hiçbir şey belli olmaz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası