Ege Postası
Geri

Tramvay müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent trağinini rahatlatacak olan Karşıyaka - Bostanlı ve Üçkuyular - Halkapınar tramvay hatları için beklediği onay Ankara'dan geldi.
Tramvay müjdesi
Haberler / İzmir
9 Ekim 2013 Çarşamba 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Egeli Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre toplam maliyeti 591 milyon liralık proje, yaklaşık 3 yıl içinde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka - Bostanlı ve Üçkuyular - Halkapınar Tramvay Hatları için merakla beklediği onay Ankara'dan geldi. 4 yıla yakın süredir devam eden bürokratik süreç Hazineden gelen onayla son buldu. Hazine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kefaletsiz olarak dış kredi kullanmasına onay verdi. Onay yazısı, geçtiğimiz Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eline geçti. Onayla birlikte Büyükşehir, resmi olarak yabancı finans kuruluşları ile uygun kredi görüşmelerini de başlatmış oldu. Yabancı finans kuruluşlarının kredi için şart koştuğu onayla birlikte İzmirliler'in merakla beklediği tramvay projeleri için geriye sadece imzalanacak kredi sözleşmesi kaldı. 

3 YILDA BİTECEK
Sözleşmenin imzalanması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular ve Karşıyaka tramvay hatlarını ihaleye çıkaracak. Ardından da yapım süreci başlayacak. Finansmanının yüzde 25'i Büyükşehir Belediyesi, geri kalan yüzde 75'i ise yabancı finans kuruluşları tarafından karşılanacak projenin yaklaşık 3 yıla kadar bitmesi bekleniyor. Konak tramvayı, Üçkuyular Metro İstasyonu'ndan başlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kara tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne kadar uzanacak ve Halkapınar Metro İstasyonu'na ulaşacak. Toplam uzunluğu 13 kilometreyi bulan hattın üzerinde 21 istasyon yer alacak. Bu projenin yaklaşık maliyeti 332 milyon lira olacak. Karşıyaka tramvayı ise, Alaybey'den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi'ne, oradan da İZBAN Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu'na gelecek. Toplam uzunluğu 10 kilometre olacak hattın güzergah üzerinde 16 istasyon yer alacak. Projenin yaklaşık maliyeti 259 milyon lira olacak. Çalışmalar, yapılacak ihalenin ardından 3 yıl içinde bitmesi planlanıyor. (Egeli Sabah)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası