İsrail'in saldırısının ardından ABD ile İran arasında 28 Şubat'ta başlayan gerilimin sona ermesi için taraflardan somut adım geldi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile üzerinde uzlaşılan anlaşmanın e-imza yöntemiyle imzalandığını duyurdu.
"İRAN İLE ANLAŞMA YAPMAYI BAŞARDIK"
G7 zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği görüşmede gazetecilere konuşan Trump, imzalanan anlaşma ile İran'ın nükleer silaha sahip olmayacağını belirtti.
"Ortadaoğu'da güzel şeyler olacak" diyen Trump'ın açıklaması şu şekilde:
"Anlaşma yapmayı başardık. Tekrar saldırmak çok üzücüydü ama çok güzel şeyler olacağını zannediyorum. Petrol düşüyor, borsa rekor kırıyor. Petrol fiyatları eski değerlerine henüz ulaşmadı ama düşmeye devam ediyor. En önemlisi İran nükleer silahlara erişemeyecek."
"HÜRMÜZ CUMA GÜNÜ TAMAMANEN AÇILACAK"
ABD Başkanı Donald Trump, 19 Haziran Cuma günü İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek fiili imza töreninin ardından Hürmüz Boğazı'nın tamamen açılacağını söyledi.
Trump, imza törenine katılabileceğini de dile getirdi.