Ege Postası
Geri

Trump ilk defa 'askeri müdahale' dedi

ABD Başkanı Donald Trump, saygın dergilerden Time'a konuştu. İran ile son dönemde yaşanan gerilim ile ilgili açıklamalarda bulunan Trump, İran'ın nükleer silah üretmesi durumunda askeri müdahalenin gündemde olduğunu duyurdu.
Trump ilk defa 'askeri müdahale' dedi
Haberler / Dünya
18 Haziran 2019 Salı 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD ile İran arasındaki gerilim yükseliyor… Bugün ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan gerilimi değerlendirdi ve olabilecek senaryolar üzerinden kamuoyunu bilgilendirdi.

Trump, “İran’ın nükleer silah almasının önüne geçmek için askeri müdahale uygulayabilirim” dedi. Time muhabirinin kendisine sorduğu, “İran’ın nükleer silah elde etmesini ya da Körfez’deki petrol sevkıyatını sorunsuz devam ettirmek adına askeri müdahale düşünür müsünüz” sorusuna, “Nükleer silah için kesinlikle alırım ve diğer soru ile ilgili olarak da bir soru işareti bırakıyorum” dedi. Fakat röportajın sonlarında Trump, İran’a askeri müdahalenin şu an için öngörülmediğini de dile getirdi.

Trump, Umman Denizi’ndeki Norveç ve Japonya tankerlerine yapılan saldırının, “Çok ufak” olduğunu söylerken, “Saldırıların arkasında İran olduğunu istihbaratımız da söyledi. Fakat ben göreve geldiğimden beri İran yönetimi daha az saldırgan davrandı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası