Ege Postası
Geri

Trump'tan Google cezası sonrası AB'ye tarife tehdidi: 'Bedelini çok ağır ödeyecek'

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin Amerikan teknoloji şirketlerine uyguladığı para cezalarını eleştirerek, birliğe karşı soruşturma başlatılacağını ve tarife uygulanabileceğini bildirdi.
Trump'tan Google cezası sonrası AB'ye tarife tehdidi: 'Bedelini çok ağır ödeyecek'
Haberler / Dünya
25 Temmuz 2026 Cumartesi 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB Komisyonu tarafından Google'a verilen son para cezasına tepki gösterdi.

AB'nin "büyük Amerikan şirketlerini hedef aldığını" savunan Trump, Apple, Meta ve Amazon gibi şirketlere uygulanan cezaların ardından Google'ın da 1 milyar dolarlık yeni bir cezaya çarptırıldığını anımsattı.

Donald Trump, Google'a verilen son cezayla birlikte şirketin AB kaynaklı toplam cezalarının 18 milyar doların üzerine çıktığına işaret ederek, söz konusu uygulamaları "yasa dışı ve son derece ayrımcı" olarak nitelendirdi.

'ABD, AVRUPA İÇİN BİR KUMBARA DEĞİLDİR'

Amerikan şirketlerine yönelik bu tür cezaların Eski ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ilk yılında yüksek seviyelere ulaştığını ileri süren Trump, bu uygulamaların kendi yönetimi döneminde devam etmeyeceğini vurguladı.

Trump, "ABD, Avrupa için bir kumbara değildir, buna izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

TARİFE AÇIKLAMASI

AB'nin söz konusu uygulamalarına karşı Ticaret Yasası'nın 301. Bölümü kapsamında soruşturma başlatılacağını belirten Trump, "AB, kendilerini sürekli olarak uyardığım bu yasadışı ve son derece etik dışı uygulamanın bedelini çok ağır ödeyecek. Bu cezalar tamamen geri çekilecek ve en kısa sürede önemli bir tarife uygulanacağını öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu, 23 Temmuz'da, Google'ın, Dijital Piyasalar Yasası'nı iki farklı alanda ihlal ettiğini belirlemesinin ardından şirkete toplam 890 milyon avro ceza kesmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası