Ege Postası
Geri

Tugay'dan Hamza Dağ’ın o vaadine tepki; Ranta kurban ettirmeyeceğiz

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, yaptığı açıklamada AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın 'Karantina Adası dönüşüm' projesine tepki gösterdi. Tugay, 'Karantina Adası’nı ranta kurban ettirmeyeceğiz" dedi.
Tugay'dan Hamza Dağ’ın o vaadine tepki; Ranta kurban ettirmeyeceğiz
Haberler / Yerel Politika
14 Mart 2024 Perşembe 08:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Urla Karantina Adası’yla ilgili dönüşüm projesini açıklamıştı. Hamza Dağ, adayı karantina fonksiyonundan çıkararak doğal güzelliklerini ve tarihini ön plana çıkarmayı, sürdürülebilir ve ekolojik prensiplere uygun bir şekilde günübirlik ziyaretler ve konaklamalar için cazip bir destinasyona dönüştürmeyi amaçladığını belirtmişti.

Dağ ayrıca proje kapsamında adaya, "Plajlar ve sosyal tesisler inşa edilecek, İzmirliler ve turistler için feribot seferleri ile ulaşım kolaylaştırılacak. Karantina Adası, İzmir’e yeni bir soluk ve buluşma noktası kazandıracak" demişti.

TUGAY KARŞI ÇIKTI

AK Partili Dağ'ın Karantina Adası projesine CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay karşı çıktı.

Tugay sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada Dağ'a yüklendi.

Tugay'ın açıklaması şöyle;

"KARANTİNA ADASINI RANTA KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ

AKP İzmir adayı sayın Dağ , dünyada örneği sadece üç adet olan önemli kültürel mirasımız Urla Karantina Adası’na, sosyal tesis ve plaj yapmayı vadetmiş. Karantina Adası ve içindeki tesisler, 159 yıldır varlığını sürdürüyor ve tarihi değerleri çok büyük. Bu kültürel mirasın ve eşsiz doğanın hafriyat kamyonlarına yüklenip yok edilmesine, betona boğulmasına, AKP’nin yine birilerine kazanç kapısı sağlayacak rant zihniyetine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz Karantina Adası’nı tüm özellikleriyle koruyarak müzeye dönüştüreceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası