EGE POSTASI - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON ve kooperatiflere yönelik 'yolsuzluk' operasyonu düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başta olmak üzere çok sayıda bürokrat gözaltına alındı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bazı sosyal medya mecraları üzerinden, operasyonların kendisinin şikayeti üzerine yapıldığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna açıklamada bulunan Tugay, soruşturma sürecinin titizlikle takip edileceğini vurguladı.
"ÜZÜLEREK ÖĞRENDİK"
Tugay'ın açıklaması şu şekilde;
“İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın tevdi raporu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce bildirilen ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca atanan bilirkişiler tarafından tanzim edilerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilen bilirkişi raporu üzerine başlatılmış soruşturma üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen başlatmış olduğu soruşturma kapsamında belediyemiz ve iştiraklerimizin bazı yöneticilerinin gözaltına alındığını üzülerek öğrendik.
"BELEDİYEMİZİN YETKİSİ YOK"
Bazı sosyal medya mecralarında yer alan belediyemiz tarafından şikayetçi olunduğuna dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır, soruşturmanın kaynağı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın tevdi raporu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce bildirilen ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca atanan bilirkişiler tarafından tanzim edilerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilen bilirkişi raporudur. Önceki belediye başkanımız ve il başkanımız gibi kişiler hakkında belediyemiz Teftiş Kurulu tarafından yapılan bir inceleme veyahut başvuru asla söz konusu değildir. Yine parti yöneticilerimizle ile ilgili de belediyemizin inceleme yetkisi zaten yoktur ve başvurusu da bulunmamaktadır.
"SÜREÇ TİTİZLİKLE TAKİP EDİLECEK"
Soruşturma süreci tarafımızca titizlikle takip edilecektir. Fakat davet edildiğinde ifade vermeye gidecek görevi başındaki kişilerin, sabah saat 05.00 sularında evlerinden gözaltına alınmaları olağan hukuk yöntemleri ile bağdaşmamaktadır. Son zamanlarda CHP’li belediyelere yönelik bu tür yöntemlerin yerleşik bir uygulamaya dönüşmesi, soruşturmanın tarafsızlığı ve akıbeti bakımından düşündürücüdür.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”