Ege Postası
Geri

Tuğgeneral Zeki Es'e bir beraat iki mahkumiyet cezası

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen 7 askerle ilgili davanın karar duruşması Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, Tuğgeneral Zeki Es'i, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve 2 kişinin...
Tuğgeneral Zeki Es'e bir beraat iki mahkumiyet cezası
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen 7 askerle ilgili davanın karar duruşması Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, Tuğgeneral Zeki Es'i, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına sebep olma suçlarından 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tuğgeneral Es'in 'hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek' suçundan beraatına karar verilirken, Askeri Ceza Kanunu'nun 109. maddesi delaletiyle itaatsizlikte ısrar edenlerin cezasını düzenleyen 87/1. maddesi uyarınca 'madununa suç yapmak için emir vermek' suçundan ise 6 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedildi.

Tümgeneral Gürbüz Kaya da 'Astının suçu hakkında kanuni takibatta bulunmamak' suçunu işlediğinin sabit olamaması sebebiyle beraat etti.

ASKERİ SAVCI'NIN TALEBİ

Askeri Savcı Yüzbaşı Kurtuluş Kaya, esas hakkındaki mütaalasında sanıklardan Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın, "Astının suçu hakkında kasten kanuni takibatta bulunmamak" suçu uyarınca Askeri Ceza Kanunu'nun 145/2. maddesine göre cezalandırılmasını istemişti.

Zeki Es'in ise "Hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek", "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte iki kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan toplam 22 yıl 6 aya kadar mahkumiyeti ve TSK'dan çıkarılmasını talep etmişti.

Fatih Taylan Çeker'in "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte iki kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 22 yıl 6 aya kadar mahkumiyetini talep eden askeri savcı, Nurettin Altay, Rıza Atilla Erdoğan ve Hakan Alaçam'ın da üzerlerine atılı suçlardan beraatlarını istemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası