Ege Postası
Geri

Tuncay Özkan'dan İzmir için korkutan deprem uyarısı: 'Ya önlem alacağız ya da öleceğiz!'

YENİ Parti İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 30 Ekim İzmir depreminin yıl dönümünde yaptığı sosyal medya paylaşımında merkezi hükümeti ve yerel yönetimleri deprem hazırlıkları üzerinden eleştirdi. Olası bir depremde 127 bin can kaybı yaşanabileceğini öne süren Özkan, AFAD depolarının taşınması, denizden müdahale kapasitesinin oluşturulması ve acil ulaşım yollarının belirlenmesi çağrısında bulundu.
Tuncay Özkan'dan İzmir için korkutan deprem uyarısı: 'Ya önlem alacağız ya da öleceğiz!'
Haberler / Politika
30 Ekim 2026 Cuma 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  YENİ Parti İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 30 Ekim 2020'de yaşanan İzmir depreminin 6'ncı yıl dönümünde dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özkan, İzmir'in olası büyük bir depreme karşı yeterince hazırlıklı olmadığını savunarak hem merkezi hükümete hem de yerel yönetimlere tepki gösterdi.

Geçmiş depremin ardından yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını öne süren Özkan, gelecekte yaşanabilecek depremlere karşı da gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

'127 bin can kaybı öngörülüyor' iddiası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının simülasyonlarına atıfta bulunan Özkan, 6,8 ile 7,1 büyüklüğündeki olası bir depremde İzmir'deki kamu binalarının neredeyse tamamının yıkılacağını ve 127 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini iddia etti.

Özkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir depremi için ne merkezi hükümet ne de yerel yönetimler hiçbir şey yapmıyor! Ne geçmiş deprem için yapılanlar yeterli ne de gelecek depremler için herhangi bir hazırlık var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın simülasyonlarına göre 6.8 - 7.1 arasında büyüklüğü olan bir depremde, İzmir’deki kamu binalarının neredeyse tamamı yıkılıyor. 127.000 can kaybı öngörülüyor. Izmirim bu canlar bizim canımız. Kimse bizi umursamıyor."

'Ya önlem alacağız ya da öleceğiz'

Deprem konusunda her altı ayda bir benzer uyarılarda bulunduğunu belirten Özkan, zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her altı ayda bir attığım düzenli tweetlerimden birini yineliyorum. Ya önlem alacağız, İZMİR İÇİN bir şeyler yapacağız ya da öleceğiz. Çocuklarımızı, eşlerimizi, evlerimizi her şeyimizi kaybedeceğiz."

AFAD depoları ve denizden müdahale çağrısı

Olası bir depremde kurtarma çalışmalarının hızlandırılması için atılması gereken adımları da sıralayan Özkan, AFAD'ın Akhisar'daki depolarının taşınması gerektiğini savundu. Foça ve Çeşme'de yaşayan vatandaşların denizden müdahale konusunda eğitilmesini isteyen Özkan, kurtarma ekipmanlarıyla donatılmış teknelerin hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Özkan, şu çağrıda bulundu:

"Önlem almak öncelikle aktif faylarla ilgili bilim adamlarını dinlemekle başlamalı. İzmir’e ilkyardım malzemelerini gönderecek AFAD depolarını deprem bölgesi Akhisar'dan taşımak zorundayız. AFAD eliyle depreme denizden müdahale edebilecek Foça ve Çeşme'de yaşayanlarımızı eğitmek zorundayız. Denizden müdahale için gelecek olan tekneleri almalı, içine deliciler kırıcılar kaldırıcılar koymalı, deprem sırasında toplanacağımız yerlerin elektrik internet sağlık yiyecek ve yiyecek depolamasına uygun olmasına dikkat etmeliyiz."

'Ege Ordusu'nun bile yardıma ulaşması 24 saat sürer'

Depremin ardından kente ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini öne süren Özkan, çevre illerden gelecek arama kurtarma ekipleri için acil müdahale yollarının şimdiden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Özkan, "Çevre illerden İzmir’e kurtarmaya gelecek olanlar için şimdiden acil müdahale yollarını belirlemeliyiz. Unutmayın Ege ordusunun bile böyle bir depremden çıkıp kente yardıma ulaşması 24 saat sürer" ifadelerini kullandı.

'Siyasetin yapamadığını sivil toplum örgütlerimiz eliyle yapalım'

Açıklamasının sonunda İzmirlilere ve sivil toplum kuruluşlarına seslenen Özkan, deprem hazırlıkları konusunda ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Özkan, paylaşımını şu sözlerle tamamladı:

"Haydi İzmirim el ele gönül gönule siyasetin yapamadığını sivil toplum örgütlerimiz eliyle yapalım deprem için yapılacakları bağıralım, haykıralım İzmir’i depreme hazırlayalım. Haydi İzmir’im lütfen zaman kaybetmeyelim. Geçen gün ömürden bunu hiç unutmayalım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası