Ege Postası
Geri

Tünel bölgesinde yapılaşma izne bağlı

Konak Tünelleri açıldıktan 3 yıl sonra, güzergaha ait yeni imar planı geldi. Bundan böyle bölgede Karayolları’ndan izin almadan konut inşaatı yapılamayacak. Tünel bölgesinde yeni imar planı
Tünel bölgesinde yapılaşma izne bağlı
Haberler / İzmir
30 Mart 2018 Cuma 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2015’te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılan Konak Tünelleri için özel imar planı değişikliğine gidildi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni bir imar planına göre; güzergahın tamamı kamulaştırma sınırı ilan edildi.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre; Düzenlemeyle birlikte Karayolları, büyük kısmı sit alanı olan ve tarihi birçok mahallenin bulunduğu tünel güzergahında yetkiyi de ele almış oldu. Değişikliğe göre, yürürlükteki plan kapsamında iki kat yapılaşma izni verilen alanlarda bundan sonra inşa edilecek yeni konutlar için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden izin alınacak. Meslek odaları,  yerel yönetimler ve bölge halkının yerleşim alanlarının ranta açılacağı ile ilgili kaygılarını göz önünde bulunduran Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yeni imar planları, bir ay askıda kalacak. İtiraz, görüş ve önerilere açılan düzenlemeye itiraz gelmezse, yeni plan Nisan sonunda yürürlüğe girecek.

“VATANDAŞIN LEHİNE”

Düzenleme hakkında açıklama yapan Karayolları 2’inci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraoğlu, şunları söyledi: “Plan tünel üstündeki yapı durumu içindir. Herhangi bir kısıtlama yok. Tünel inşaatından önce imar durumu neyse, şu anda da aynısı geçerli. Biz aslında oradaki hak sahiplerini güvence altına aldık. Mülkiyet sahiplerinin, Konak Belediyesi’nin bu konuda bazı çekinceleri vardı. ‘İmar konusunda netlik yok, düzenlemeye ihtiyaç var’ dendiği için bu çalışmayı yaptık. Ve vatandaşın lehine oldu. İmar anlamında yaşanan sıkıntılar da çözülmüş oldu. Buna ilaveten tünel güvenliği için de ek önlemlere gittik. Tünel üstündeki bölge aynı zamanda bir koruma bölgesi oldu. Yapılacak bir imar değişikliği ya da yeni yapılaşmaya açılacak alanlar için bizden izin alınması gerekiyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası