Ege Postası
Geri

Turizm cennetine Ankara şoku!

​Geçtiğimiz aylarda Karaburun, Urla ve Tire’de yeni RES’ler (Rüzgar Enerjisi Santrali) kurulabilmesi için üst üste acil kamulaştırma kararları alan Bakanlar Kurulu, bu sefer İzmir’in tatil cenneti Çeşme’yi ilgilendiren kritik bir RES hamlesinin daha altına imza attı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasından geçen Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, Çeşme’de kurulacak yeni rüzgar tribünleri için belirlenen alanlar hazine adına acil kamulaştırılacak.
Turizm cennetine Ankara şoku!
Haberler / İzmir
9 Haziran 2014 Pazartesi 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karaburun, Urla ve Tire’nin ardından İzmir’in farklı bölgelerinde RES kurulması için çalışmalarını sürdüren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yeni enerji merkezleri için adres olarak Çeşme’yi belirledi. Bakanlar Kurulu’nun Çeşme’deki alanlar üzerinde acil kamulaştırma kararını içeren ilgili değişikliği resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerken, son dönemde çevresel ve ekonomik etkileri nedeniyle büyük tartışmalara yol açan rüzgar enerji santrallerinin kent genelinde yarattığı kriz de şiddetlenerek artıyor.
 
 
“ACİL YATIRIM” İÇİN SON ADRES ALAÇATI
Halihazırda birçok rüzgar enerji santralinin (RES) bulunduğu Çeşme’de, mevcut rüzgar enerji santrallerinin genişletilmesi için düğmeye basan Bakanlar Kurulu, Alaçatı’da acil kamulaştırmaya gitme kararı aldı. İzmir’in turizm cennet olarak anılan ve yaz aylarında yerli yabancı birçok misafiri ağırlayan Alaçatı’da iki ayrı parselin Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması için alınan Bakanlar Kurulu kararı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
 
ÇEŞME HALKI “YETER” DEDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın daha önceki kamulaştırma kararlarının aksine, daha dar kapsamlı küçük bir bölgeyi kapsayan yazılı talep üzerine Ankara’dan çıkan kamulaştırma kararı İzmir’de dinmek bilmeyen RES tartışmalarında perdeyi yeniden araladı. Son aylarda ortaya çıkan kamulaştırma söylentileri  sonrasında huzursuz olan Alaçatı halkı, bölgede yeteri kadar RES yatırımı yapıldığını ve ilerleyen dönemde gelecek yeni yatırımlarla ilçenin tehdit edildiğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası