Ege Postası
Geri

Turizmin kalbi İzmir'de atıyor

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı ile turizmin kalbi İzmir’de atıyor.
Turizmin kalbi İzmir'de atıyor
Haberler / İzmir
8 Aralık 2012 Cumartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 20 ülkenin turizmcilerini İzmir’de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin kendilerine has lezzetleri sunulurken, katılımcıların yörelerini tanıtan etkinlikleri de göz dolduruyor.

Fuar, katılımcı firmaların sunduğu cazip kampanyalardan yararlanmak isteyen tatilciler için de kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Yaz ve kış turizmi başta olmak üzere, spa ve termal turizmi, yurtdışı tur paketleri, kültür turları seçenekleri sunuluyor.

Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinin, otellerinin, havayolu şirketlerinin ve acentelerinin yanı sıra 20 ülkeden ve 60 farklı yöreden 700’ü aşkın katılımcının yer aldığı fuar; bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçiler ile fark yaratıyor.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International İstanbul işbirliği ile organize edilen Travel Turkey İzmir Fuarı firmaların mevcut işbirliklerini geliştirmeleri ve yeni iş bağlantıları kurmalarına zemin olması açısından Türkiye’de gerçekleştirilen en etkin platform olma özelliğini devam ettiriyor. 

İzmir ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’nin turizm zenginliklerini yabancı turizmcilere ve satın almacılara göstermek fuarın en önemli hedefleri arasında. Bu amaç doğrultusunda dünyanın çeşitli ülkelerinden tur operatörleri ve seyahat acentalarından satın almacılar  “Hosted Buyer Programı” adı altında fuarda ağırlanıyor.

TRAVEL TURKEY İZMİR, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) destekleriyle düzenleniyor. Fuar, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenmeye devam ederken, fuarın sponsorları arasında havayolu sponsoru Türk Hava Yolları ve medya sponsorları olarak Hürriyet, Power FM, TRT Belgesel, Anadolu Ajansı, World Travel Channel ve Karadeniz TV ve Adres Gezgini yer alıyor.



6 Aralık Perşembe günü kapılarını açan TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarı etkinlikleri kapsamında 2’inci İzmir Uluslararası Yemek Yarışması düzenlendi.

Kültürpark 5 No’lu Atlas Pavyonu’nda düzenlenen yarışmanın açılışına; turizmden sorumlu İzmir Vali Yrd. Adem Karahasanoğlu İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, Türkiye Aşçılar Federasyonu Kurucusu ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat, profesyonel olarak Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı dernek başkanları, şef, yarışmacılar ve davetliler katıldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu organizatörlüğünde İzmir Aşçılar Derneği ve İZFAŞ tarafından organize edilen yemek yarışma, 9 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.

Yarışmaya 22 dernek başkanı ve yardımcıları, 35 duayen şef ve gurme, 12 ülkeden yaklaşık 25’i yabancı olmak üzere 250 yarışmacı katılıyor.

2’inci İzmir Uluslararası Yemek Yarışması’nın ilk gününde 18-25 yaş arası otel, restaurant ve yemek fabrikalarında çalışan genç çıraklar uluslararası yemekler katagorisinde yarıştı.  Yarışmanın ikinci günü, şefler modern Türk mutfağı yemekleri ile yarışacak. Yarışmanın son günü 9 Aralık Pazar ise lise ve üniversite öğrencileri yaptıkları yemekleri jürinin beğenisine sunacak.

TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarı’na ayrı bir renk ve heyecan katan yarışmanın ödül töreni ve gala gecesi 9 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarı, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International İstanbul işbirliğinde bu yıl 6’ıncı kez gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası