Ege Postası
Geri

Türk Metal Sen'den genel kurul

TÜRK Metal Sen İzmir 1 Nolu Şube 3. Olağan Genel Kurulu, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten Halil İbrahim Tosun üçüncü dönem için tek listeyle aday oldu. Genel kurula katılan Sendikanın Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Yeni bir dünya kuruluyor. Eski dünyaya dair bildiğimiz ne varsa, değişiyor. Bütün siyasi, ekonomik, sosyal dengeler değişiyor. Bildiğimiz bütün denklemler alt üst oluyor" dedi.
Türk Metal Sen'den genel kurul
Haberler / İzmir
12 Nisan 2015 Pazar 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'ndeki genel kurula, Türk Metal Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2 dönemdir Şube Başkanlığı görevini yürüten ve 3'üncü dönem için tek listeyle aday olan Halil İbrahim Tosun ile sendika üyeleri katıldı. Burada konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Bütün dünya, muazzam bir dönüşüm yaşıyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Eski dünyaya dair bildiğimiz ne varsa, değişiyor. Bütün siyasi, ekonomik, sosyal dengeler değişiyor. Bildiğimiz bütün denklemler alt üst oluyor. Dünyada, üretim ve ticaret hacmi, insanlık tarihinin gördüğü en üst noktada. Tarihte eşine rastlanmayan bir sıçrayışla, son 30 yılda, tam beş katına çıktı, yüzde 500 arttı. Bu hacmin yarattığı maddi değer ise, çok daha fazla. Tek bir şey azaldı, çalışanların, bu zenginlikten aldığı pay. Dünyada çalışanların sayısı artarken, sendikalı işçi sayısı yarıya düştü. Bazı yerlerde durum daha da vahim. Bunun istisnası da var. Türk Metal, bileğinin hakkıyla, 5 yıl içinde 80 binlerden 180 binlere geldi" dedi. Kavlak, sendikanın çalışmalarıyla ilgili de bilgiler aktardı. 

Şube olarak iki dönemdir önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Tosun da yeni dönem için delegelerden oy istedi. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası