Ege Postası
Geri

Türk Sağlık-Sen'den katliam protestosu

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şubesi, Ankara’daki terör saldırılarıyla ilgili Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikler önünde bir basın açıklaması düzenledi. Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Yasemin Zengin “Ülkemizdeki güvenlik zafiyeti bir an önce giderilmeli, gerek istihbarat teşkilatımız, gerek silahlı kuvvetlerimiz tüm önlemleri almalı, vatandaşlarımızın can güvenliği derhal sağlanmalıdır” dedi.
Türk Sağlık-Sen'den katliam protestosu
Haberler / Güncel
15 Mart 2016 Salı 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir süredir ülkede gerçekleşen terör olaylarına karşın alınan tedbirlerin işlevsel olmadığını belirten Şube Başkanı Yasemin Zengin “13 Mart 2016 akşamı Ankara’da Güvenpark’ta sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını lanetliyoruz. Türk milletinin huzuruna, devletimizin birliğine ve dirliğine karşı yapılmış bu saldırıyı gerçekleştiren terör odakları ve onların işbirlikçileri iyi bilmelidir ki Türk Milleti bu alçakça saldırılara bugün boyun eğmeyecek, birlik ve bütünlüğünden asla taviz vermeyecektir" dedi.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı önündeki terör saldırısında 107 vatandaşımız, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak'taki saldırıda 29 vatandaşın haince ve alçakça katledildiğini belirten Zengin, şunları söyledi:

"Merasim Sokak'taki saldırıdan sonra, hükümet yetkililerinin, terörle mücadelede ‘Yeni Konsept’ açıklamasıyla Başkent Ankara’nın güvenliği için her türlü tedbirin alınacağı0 ve bir daha terör saldırılarına fırsat verilmeyeceği belirtilmişti. Ne yazık ki bu açıklamaların üzerinden 1 ay geçmeden 13.03.2016 pazar akşamı Ankara’nın kalbi Kızılay Güvenpark’ta yeni bir terör saldırısı gerçekleşti, 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. 125 vatandaşımız yaralandı. Temenni ediyoruz ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artış olmasın, ancak hükümetin terörle mücadele konusundaki yetersizliği gitgide bizleri ümitsizliğe sevk etmektedir.” 
 
“TEK SORUMLU AKP İKTİDARIDIR”
 Zengin Türkiye’nin getirildiği bu kaos ortamının tek sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu belirttiği açıklamasında, "Yıllarca AKP hükümetinin açılım adı altında başlattığı çözüm süreci ile PKK terör örgütüne verilen tavizlerden vazgeçilmesini, terör ve teröristlerle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bugün gelinen nokta ve ülkemizin getirildiği kaos ortamı, söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuştur. Keşke bizler haksız çıkmış olsaydık da bugün sivil halka yönelik saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce vatandaşımız ve her gün gelen şehit haberleri ile analar ağlamasaydı. Hani analar ağlamayacakt? Hükümet yetkilileri 5 ay içinde ülkenin Başkenti ’ne 3 defa düzenlenen terör saldırılarının bedelini ödemeli ve sorumluluklarının gereğini yapmalıdır” diye konuştu.
      
GÜVENLİK ZAAFİYETLERİ SONA ERMELİ
Ülkede yaşanan terör olaylarından dolayı vatandaşların can güvenliğinden endişe ettiğini ifade eden Zengin “Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşın temelleri ülkemizde atılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız can ve mal güvenliklerinden endişe etmekte, sokağa çıkmaya korkmaktadır. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere, polis ve jandarma istihbaratları ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Ülkemizdeki güvenlik zafiyeti bir an önce giderilmeli, gerek istihbarat teşkilatımız, gerek silahlı kuvvetlerimiz tüm önlemleri almalı, vatandaşlarımızın can güvenliği derhal sağlanmalıdır. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye’yi karıştırarak, Ortadoğu gibi bir bataklığa çevirmek isteyenler bu hain emellerine asla ulaşamayacaktır” dedi. 


TEK TEMENNİMİZ DAHA HUZURLU, AYDINLIK 14 MARTLARA ULAŞMAK
Konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı’nın yaşanan olaylar yüzünden bayram olamadığına değinen Zengin “Dün 14 Mart Tıp Bayramıydı. Milletimizi derinden yaralayan terör saldırısı, ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamı, mali ve özlük haklarını alın terlerinin karşılığı oranında alamayan sağlık çalışanlarımız için 14 Martlar bayram havasında kutlanamamaktadır. Millet olarak hepimizin daha huzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmamız tek temennimizdir. Ankara’da hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yüce Türk Milletimizin başı sağ olsun. Herkes şunu bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milletinin son ve ebedi devleti olacak, Anadolu ve bu devletin sınırları asla hainlere geçit vermeyecektir. Ay Yıldızlı al bayrak dışında bu coğrafyada başka bir bayrağın dalgalanmasına Yüce Türk Milleti asla izin vermeyecektir. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası