Ege Postası
Geri

Türk askeri bu sabah top atışı yaptı

Türk askeri İdlib'te ilerleyen ÖSO'ya destek amacıyla bu sabah top atışı yaptı. ÖSO güçleri, terör örgütü El Kaide bağlantılı El Nusra’nın devamı olan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile Ahrar’uş Şam’ın kontrolünde olan Suriye’nin Türkiye’ye komşu İdlib kentine girmişti. Sınırda da hareketlilik yoğun. Dün gece bölgeye intikal yapıldı.
Türk askeri bu sabah top atışı yaptı
Haberler / Güncel
8 Ekim 2017 Pazar 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sınırda bu sabah top sesleri duyulmuştu. CNNTürk'ün haberine göre TSK sınırdan İdlib'deki ÖSO'ya destek amacıyla top atışı yaptı.Türk karakolundan Suriye'de İdlib tarafından doğru 4 el atış yapıldığı öğrenildi. ÖSO'ya bağlı unsurlar İdlib'e doğru ilerlemeye çalışıyor. Atışların bu birliklere destek için yapıldığı bildiriliyor.

Obüsler 40-45 kilometre uzağa atış yapabiliyor. 

Fırtına obüsleri, iş makineleri, tanklar da sınırda konuşlandırılmış durumda. Bölgeye karşı taraftan gelebilecek roket, havan saldırılarına karşı hava savunma sistemi de kuruldu.

GECEYARISI İNTİKAL

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında, Hatay'a gelen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik sürüyor. Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen yaklaşık 30 araçlık zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de sınır karakollarına sevk edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası