Ege Postası
Geri

Türk bakanı istifaya zorlayan önerge meclisten döndü

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti'nde Uyum Bakanı Bilkay Öney, Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) için 'Türk ve yabancı düşmanı' ifadesini kullandığı öne sürülerek istifaya zorlandı.Hıristiyan Demokrat milletvekilleri, Uyum Bakanı...
Türk bakanı istifaya zorlayan önerge meclisten döndü
Haberler / Dünya
19 Temmuz 2013 Cuma 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti'nde Uyum Bakanı Bilkay Öney, Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) için 'Türk ve yabancı düşmanı' ifadesini kullandığı öne sürülerek istifaya zorlandı.

Hıristiyan Demokrat milletvekilleri, Uyum Bakanı Bilkay Öney’in özür dilemesinin yetmeyeceğini açıklayarak eyalet başbakanından açıklama talebinde bulundu. Konuyu Eyalet Meclisi’ne de taşıyan CDU’nun, Bakan Öney’in istifa etmesine yönelik verdiği önerge ise milletvekillerinin üçte ikisinin kabulünü alamadığı için reddedildi.

Başbakan Winfried Kretschmann ise parlamentoda yaptığı konuşmada Bakan Öney’in istifasını gerektirecek bir durum olmadığını vurguladı. Öney’e atfedilen ifadeleri tam olarak bilmediğini belirten başbakan, CDU’nun ırkçı bir parti olmadığını ve böyle bir suçlamanın kim tarafından yapılırsa yapılsın saçma olduğunu ifade etti. Kretschmann, “Özel konuşma özeldir. Eğer her özel konuşulanların ortaya çıkmasının ardından istifa talep edilseydi, kabinede birkaç ‘aziz’ hariç kimse kalmazdı. Ben kesinlikle buna dahil olurdum.” dedi.

Kretschmann, Bakan Öney’in yapmacık ve gizli olmayan duruşunun da hoşuna gittiğini söyledi. Bakan Öney’e atfedilen sözlerin yer aldığı iddia edilen haberin asıl kaynağı ile ilgili ise henüz bir kesinlik söz konusu değil. İddialarının kaynaklarının, Türkçe yayınlanan çoğu mahalli bazı yayın organlarında ve internet sitelerindeki haberlerin tercümesi olması ise şüphelere neden oluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası