Ege Postası
Geri

Türk kadın dağcı, o ülkedeki tırmanışta Türkiye'yi temsil etti

İran'daki Sabalan Dağı'nda düzenlenen uluslararası tırmanışta, Türkiye'yi İzmir'den katılan, Zirve Dağcılık Kulübü Genel Merkez Yöneticisi Aygül Kaplanseren ile Hakkari'den katılan dağcılar temsil etti.
Türk kadın dağcı, o ülkedeki tırmanışta Türkiye'yi temsil etti
Haberler / Güncel
7 Eylül 2016 Çarşamba 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA) kapsamında İran Dağcılık Federasyonu'nun düzenlediği yaz tırmanışı kampı bu yıl Sabalan dağında gerçekleşti. Türkiye'yi UIAA üyesi Türk kulübü Zirve Dağcılık Kulübü sporcuları İran dağlarında zirvede Türk bayrağını açarak temsil etti. Uluslararası düzenlenen bu etkinliğe dünyanın birçok bölgesinden çok sayıda sporcunun yanı sıra aynı zamanda dünyanın dağcılık literatüründe haklı bir yer edinmiş İran'dan da Everest'e birkaç kez zirve yapmış ve 8 bin metrelik zirvelerine tırmanmış dağcılar da katıldı. 23-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen tırmanışa Türkiye'yi temsilen İzmir'den Zirve Dağcılık Kulübü Genel Merkez Yöneticisi Aygül Kaplanseren ile Hakkari'den Zirve Dağcılık İl temsilcisi Hacı Tansu, üyeler Turgut Besi, Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur ve Cilo Dağcılık Kulübünden Ahmet Ertuş katıldı.

Etkinlikte, İran'ın en yüksek dağlarından biri olan Sabalan Dağı'nın 4811 metre yüksekliğindeki zirvesine farklı rotalardan çıkıldı. Bir grup teknik tırmanış ile buz üzerinde zirveye çıkarken, diğer bir grup ise klasik rotadan yaklaşık 6 saatte zirveye ulaştı. 

Tırmanışa Zirve Dağcılık Genel Merkezden katılan Aygül Kaplanseren "Farklı kültürlerden gelen tecrübeli dağcılarla bir arada olmaktan, birbirimize tecrübelerimizi, hayallerimizi ve hedeflerimizi aktarmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Kamp alanımızda, zirveye çıkarken her paylaşımımızda, birbirimize desteğimizde ve ikramlarımızda kadın erkek ayrımından ziyade aynı amaca kilitlenmiş birer bireyler olarak var olmanın ortak mutluluğu vardı. İran'ın gittiğimiz her bölgesinde Türklere gösterilen aşırı ilgi, elimizdeki Türk bayraklarını kapma yarışı, bizleri evlerine konuk etmek isteyişleri, Türkçe konuşuyor olmaları hafızalarımıza silinmeyecek bir şekilde derin izler bıraktı. Bir başka ülkede kendi ülkemizi temsil etmenin ve zirvede bayrak açmanın gururunu taşırken, İran'da kadın dağcıların bu spora önem vermeleri, federasyon tarafından destek görmeleri bir kadın dağcı olarak beni ayrıca mutlu etmiştir. Bu etkinliğin bize sunduğu fırsatı değerlendirip, tüm sporculara kendi ülkemizin dağları hakkında bilgiler verdik, zirvelerimize birlikte çıkmak için ülkemize davette bulunduk, sanırım bizler de onların hafızalarında her zaman hatırlanacak kişiler olarak yerimizi aldık" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası