Ege Postası
Geri

Türk kökenli mahkumlar kendilerine sahip çıkılmasını istiyor

Almanya’nın çeşitli hapishanelerinde tutuklu bulunan Türk kökenli mahkumlar yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını bekliyor. Geldern Cezaevi’nde olduğu gibi Aachen Cezaevi’nde de çok sayıda Türk kökenli mahkum bulunuyor. Mahkumlar...
Türk kökenli mahkumlar kendilerine sahip çıkılmasını istiyor
Haberler / Dünya
28 Mayıs 2013 Salı 18:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın çeşitli hapishanelerinde tutuklu bulunan Türk kökenli mahkumlar yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını bekliyor. Geldern Cezaevi’nde olduğu gibi Aachen Cezaevi’nde de çok sayıda Türk kökenli mahkum bulunuyor. Mahkumlar Türk resmi kurumlardan kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Haftanın belirli günlerinde Aachen şehrinde bulunan Yunus Emre Camii din görevlisinin ziyaretleri dışında, konsolosluk yetkililerinin kendilerini ziyaret etmemesinden yakınan mahkumlar, "Konsoloslukla ilgili resmi sorunlarımız var. Pasaportlarımızın ve askerliğimizin günleri geçiyor, bu konuları aydınlatacak yetkililerin bizi ziyaret etmesini bekliyoruz." şeklinde şikayette bulundu.

Aachen Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Türk mahkumlardan Baki Yıldırım, "Geldern Hapishanesi’ ne konsolosluk yetkililerinin gittiğini orada mahkumların sorunlarını dinlediğini öğrendik. Aachen Hapishanesi’nde yaklaşık 800 mahkum var. Bunların 100’ü Müslüman. Burada toplu halde sohbet ve ibadet yapmak istiyoruz. Resmi konularda sorunlarımız ve sorularımız var. Haftanın belirli günlerinde bir yetkilinin bizi ziyaret etmesini sorunlarımızı dinlemesini bekliyoruz. Hapishane yönetimi bu konuda olumlu yaklaşıyor. Lütfen bize sahip çıkın." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası