Ege Postası
Geri

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, konuşması kesilmek istenince sinirlendi

Türk Sineması’nın sultanı Türkan Şoray, Kocaeli 5. Kitap Fuarı’na konuk oldu. Sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Şoray, süre nedeniyle konuşması kesilmek istenince sinirlendi. Şoray, bir kaç dakika daha konuştuktan sonra konuşmasını...
Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, konuşması kesilmek istenince sinirlendi
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2013 Cuma 18:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Sineması’nın sultanı Türkan Şoray, Kocaeli 5. Kitap Fuarı’na konuk oldu. Sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Şoray, süre nedeniyle konuşması kesilmek istenince sinirlendi. Şoray, bir kaç dakika daha konuştuktan sonra konuşmasını keserek, imza standına geçti. Türkan Şoray, fuara gelişinden itibaren vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şoray sevenleriyle son kitabıyla aynı adı taşıyan ‘Sinemam ve Ben’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiyi çok sayıda vatandaşla birlikte Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ile Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen de izledi.

    Kitabı, Türk sinemasına bir görev olarak niteleyen Türkan Şoray, “Zor şartlarda yaşadıklarımı, nasıl o filmleri çektiğimizi gençlere anlatmak, geleceğe bir belge bırakmak istedim. Bu kitap Türk sinemasına borcumdu.” dedi. Türk Sinemasının ‘Yeşilçam’ gibi önemli bir serüvenden geçtiğini anlatan Türkan Şoray, günümüz sinemasıyla geçmişin önemli farkı olduğunu anlattı.

    Bugün sinemanın üniversitelerde ders olarak verildiğini anlatan Şoray, “Bu çok sevindirici bir durum. Ama biz sinemayı da oyunculuğu da çalışırken öğrendik. Yaşayarak öğrendiklerimi gençlere anlatmak istedim. Sinema tarihi için çok önemli kitaplar var ancak bu kitap birebir benim duygularımdan çıkmış bir kitap. Bu kitapta yüreğimi hissedebilirsiniz.” diye konuştu.

    “İyi ki bu kitabı yazdım” diyen Sultan, “Bir yandan gençlere tecrübelerimi aktarırken, diğer yandan da yıllarca bizi büyük bir sevgiyle izleyen sizlerle gönül gönüle buluşma imkanı buluyorum.” ifadelerini kullandı.

    Şoray, kitabının çıkış hikayesini de sevenleriyle paylaştı. Kitabın hikayesinin bir kış günü ve balkonunda başladığını anlatan Şoray, “Bu kitapta ben varım. Dışarıdan hiçbir katkı yok. Kelime kelime benim duygularımla oluştu. Zaaflarım, itiraflarım, kırgınlıklarım var. Yüreğimi bu kitapta hissedebilirsiniz.” dedi. Şoray, konuşmasında Kocaeli Kitap Fuarı’na yazar olarak davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yazdığı kitabın edebi bir değeri olmadığını söyleyen Türkan Şoray, “Ancak buna rağmen önemli yazarlarla birlikte beni de çağırdılar. Yetkililere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

    SULTAN’A ANLAMLI HEDİYE

    Öte yandan Türkan Şoray’a, Cengiz Aytmatov’un unutulamaz eserlerinden Türk Sineması’na uyarlanan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminden karelerin yer aldığı özel bir albüm hediye edildi. Şoray, albümü Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aliy Yeşildal’ın elinden aldı. Şoray’a hediye edilen albümün içinde aynı zamanda başrollerini Kadir İnanır ile paylaştığı film afişleri de yer aldı.

    GÖZYAŞLARINA ZOR HÂKİM OLDU

    Türkan Şoray kendisine hediye edilen albümü incelerken ise gözyaşlarına zor hakim oldu. Oldukça heyecanlan Sultan, “Bu muhteşem ve inanılmaz bir hediye, sanki filmi yeniden izliyor gibiyim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Söyleşi de sevenlerine “Beni seviyor musunuz” diyen Şoray’a vatandaşlar hep bir ağızdan “Seni çok seviyoruz” şeklinde seslendi. Sevenlerine “Ben de sizleri çok seviyorum” diyen Şoray'ın konuşmasının uzaması üzerine belediye görevlileri tarafından söyleyişi bitirmesi rica edildi. Şoray'ın ardından söyleşi yapacak olan yazar Engin Noyan'ın uzun süre bekletilmesi üzerine böyle bir ricada bulunulduğu ifade edildi. Bu duruma sinirlenen Türkan Şoray, "O zaman imza törenine kalmam ve arabama biner giderim" dedi. Bunun üzerine yetkililer, uzun uğraşlarla Şoray`ı ikna etti. Şoray, bir kaç dakika daha konuştuktan sonra kitaplarını ve film afişlerini imzaladı. Uzun kuyrukların oluştuğu imza gününde Şoray vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası