Ege Postası
Geri

Türk turiste Yunanistan'da indirim

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre ülkeyi ziyaret gerçekleştirecek Türk turistlere yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi.
Türk turiste Yunanistan'da indirim
Haberler / Ekonomi
26 Mayıs 2016 Perşembe 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan tarafından bu yıl seçilen 4 şeref ülkesi Türkiye, İsrail, Rusya ve Amerika'dan gelecek ziyaretçilere uygulanacak indirim, turizm sezonunda geçerli olacak.

Yunanistan tarafından 2016 yılı için “Şeref Ülkesi” seçildiği ve sayısı binlerce olan işyerlerinde Türk vatandaşlarına %20 indirim uygulanacağı söylendi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yunanistan Cumhuriyeti, Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle, Şeref Ülkesi Geleneğinin hayata geçeceği bu ilk yılda, Türkiye, dört Şeref Ülkesinden birisi olarak açıklanmış bulunmaktadır.  
Bu kapsamda ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Yunanistan Ticaret ve Girişimcilik Odaları Birliğiyle anlaşmasının akabinde, Yunanistan’ı ziyaret edecek olan Türk Vatandaşları, turizm döneminde yapacakları alış-verişlerde, ilgili işareti taşıyan her mağazada, belirlenmiş fiyatlar üzerinden, yüzde 20 indirim avantajına sahip olacaklardır.
Bu yeni gelenekle ilgili olan mağazaların sayısı binlerceyi bulmakta, tüm Yunanistan’ın onlarca turistik destinasyonunda yer almaktadırlar. 
Türkiye’nin 2016 yılında dört Şeref Ülkesi’nden biri olarak seçilmesi, Yunanistan’ın, iki ülkenin zaten yüksek seviyeli ilişkilerinin, daha da ileriye götürülmesi ve güçlenmesi arzusunun pratikte ifadesidir.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası