Ege Postası
Geri

Türk ve Romenler iftarda buluştu

Romanya’da Türk okulunun düzenlediği iftar, iki toplumu kaynaştırdı. Programa ailecek katılan konuklar, yeni dostluk köprüleri kurdu. Mini konser iftara renk kattı.Türk müteşebbislerin açtığı Uluslararası Bükreş Koleji, yedi yüz kadar...
Türk ve Romenler iftarda buluştu
Haberler / Dünya
22 Temmuz 2013 Pazartesi 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Romanya’da Türk okulunun düzenlediği iftar, iki toplumu kaynaştırdı. Programa ailecek katılan konuklar, yeni dostluk köprüleri kurdu. Mini konser iftara renk kattı.

Türk müteşebbislerin açtığı Uluslararası Bükreş Koleji, yedi yüz kadar misafirini iftar yemeğinde ağırladı. Konukların ailecek katıldığı iftarda, kampüs bahçesine kurulan masaların tamamı doldu.

Sıcak günü oruçlu geçiren çocuklar ezanı sabırsızlıkla bekledi. Ezanla birlikte neşe içinde oruçlarını açtı. Cihan’a konuşan çocuklar, Allah için yaptıkları bu ibadet esnasında, açlıktan daha çok susuzluk çektiklerini söyledi.

İftara ailecek katılan Süleyman Özbek isimli Türk vatandaşı ise duygularını, “Havalar sıcak olmasına rağmen Allah sabrını veriyor. Burada bahçede iftar etmek ayrıca çok güzel.” sözleriyle dile getirdi.

İftar sırasında çıkan rüzgar misafirlere zor anlar yaşattı. Yemeğin sonunda, Bükreş Camii imamı Osman Aziz dua etti.

İftar sonrasında misafirlere konuşan Türk okulları yönetim kurulu başkanı Fatih Gürsoy, oluşan tablonun çok anlamlı bir kaynaşmayı gösterdiğini söyledi.

Program, Türk ve Romen öğrencilerin şarkılarıyla devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası