Ege Postası
Geri

Türkçe afiş astırdı, aşırı sağcıların hedefi oldu

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Meclisi'ne girmek için aday olan Ayfer Fuchs, aşırı sağcıların hedefi oldu. Aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Partisi (NPD), Fuchs'un seçim bölgesinde sokaklara astığı Türkçe afişleri facebook sayfasından...
Türkçe afiş astırdı, aşırı sağcıların hedefi oldu
Haberler / Dünya
20 Ağustos 2013 Salı 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Bavyera Eyaleti Meclisi'ne girmek için aday olan Ayfer Fuchs, aşırı sağcıların hedefi oldu. Aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Partisi (NPD), Fuchs'un seçim bölgesinde sokaklara astığı Türkçe afişleri facebook sayfasından yayınlayıp seçmenlerden oy istedi.

Facebook sayfasındaki söz konusu resmin altına "Alman Eyalet Meclisi için Almanların anlayamayacağı yeşil bir afiş... 22 Eylül'de yapılacak federal seçimlere 5,8 milyon Alman vatandaşlığına geçmiş ama Alman olmayacakların seçim hakkı olacak ve bunlar doğal olarak Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti, Yeşiller ve Korsanlar'ın yabancı lobicilerini seçecekler. Bu nedenle NPD için HER Alman oyu çok önemli." yorumu eklendi.

Türkçe afişi, partisi Yeşiller'in desteği ile hazırlattığını belirten Fuchs, NPD'nin bu girişim ile kendisini korkutmaya çalıştığını dile getirdi. Bu vesile ile seçmenlere bir de mesaj gönderen Yeşiller Partisi’nin uyum yetkilisi Fuchs, göçmen vatandaşların da bu ülkenin bir parçası olduğunu ve Almanya'nın bu gününü göçmenlere de borçlu olduğunun altını çizdi. Fuchs, "Artık Almanya'da kalıcıyız." dedi.

Yeşiller Bavyera baş adayı Margarete Bause de aşırı sağcıların bu tip tepkilerinin göçmen vatandaşların meclise girip siyaset yapmalarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Bause, "Ayfer Fuchs bizden biri ve Bavyera'da aydınlanmış vatandaşların da bunu böyle gördüklerinden eminiz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası