Ege Postası
Geri

Türkeş: Solun davranışları karşısında sağ ile olan kavgamızı erteledik

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti mitinglerinde MHP bayraklarının açılmasına tepki gösterdi. MHP üzerinden kirli emellerin güdüldüğünü öne süren Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş'in...
Türkeş: Solun davranışları karşısında sağ ile olan kavgamızı erteledik
Haberler / Politika
17 Haziran 2013 Pazartesi 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti mitinglerinde MHP bayraklarının açılmasına tepki gösterdi. MHP üzerinden kirli emellerin güdüldüğünü öne süren Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş'in sözlerini hatırlatarak, "Merhum Başbuğ’un ‘solun ihanet derecesine varan davranışları karşısında, sağ ile olan kavgamızı erteledik’ sözlerini hatırlamaktan kendimizi alamıyoruz." dedi.

    MHP’li Türkeş, AK Parti’nin Ankara-Sincan’daki ve İstanbul-Kazlıçeşme mitinglerinde MHP bayraklarının açılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Türkeş, “Doğrusu, AKP’nin tutarsız ve dengesiz siyasetine uzun zamandır alışmıştık. Fakat geçtiğimiz haftasonu resmedilen manzara, Sayın Başbakan’ın bu sahada yeni bir aşamaya geçtiğini tescillemiştir. Bir yandan Taksim’deki bebek katili posterlerine atıf yapacak ve onları eleştireceksin (ki bu tavır son derece isabetlidir) diğer yandan ise söz konusu alçakla alenen müzakere edecek ve pazarlık masasına oturacaksın. Bir yandan basındaki azılı militanlarına Gezi Parkı hadiselerini MHP kökenli polislerin kışkırttığını yazdıracaksın, diğer yandan ise mitinglerinde ön kısımlarda kiralık ahmaklara MHP bayrakları açtıracaksın. Bir yandan MHP’yi kimliği ve tabanıyla ‘faşist’ diye yaftalayacak ve destekçilerimize hakaret edeceksin, diğer yandan ise ‘Mehapeli kardeşlerim bizimle’ diyerek iğrenç bir manipülasyon teşebbüsünde bulunacaksın.” diye konuştu.

    "BU İŞİN SORUMLULARI ELBET BİR GÜN NETİCESİNE KATLANIRLAR"

    AK Parti’nin yönetici kadrosunun MHP’nin ne ifade ettiğini idrak edemediğini savunan Türkeş, şu ifadeleri kullandı: “MHP ve Üç Hilal üzerinden siyaset devşirmeden önce 2 kez düşüneceksiniz. Üç Hilal demek, Başbuğ Alparslan Türkeş demektir. Üç Hilal demek, şehit kanlarıyla sulanmış bir kutsal demektir. Üç Hilal, merhum Başbuğ ve arkadaşlarının uğruna sayısız çile çektikleri bir davanın sancağıdır. Üç Hilal demek, Dursun Önkuzu, Yusuf İmamoğlu ve Halil Esendağ demektir. O bayrak şereften ve haysiyetten yoksunların ellerinde kirletilemez ve kirlettirilemez. Şayet bu yapılıyorsa da, bu işin sorumluları elbet bir gün kaçınılmaz neticelerine katlanırlar. AKP’nin siyasî ahlaksızlığı bir ilke şeklinde benimsediği ve MHP üzerinden kirli emeller güttüğü bu günlerde Merhum Başbuğ’un ‘solun ihanet derecesine varan davranışları karşısında, sağ ile olan kavgamızı erteledik’ sözlerini hatırlamaktan kendimizi alamıyoruz. Sayın Başbakan’ın her defasında ‘sabrımız tükeniyor’ ifadesine büyük bir gönüllülük ile başvurduğu herkesin malûmudur. Cenab-ı Allah, Sayın Başbakan’a milliyetçinin sabrının tükendiği günü göstermesin.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası