Ege Postası
Geri

Türkeş ismine komisyonlardan 2. vize

Kiraz Belediye Meclisi’nde Kasım 2020 tarihinde kabul edilen ve onaylanan ve ilçe sınırları içerisinde yeni yapılacak bulvara Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) başkanı merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesini öngören ancak daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyonlarda oybirliğiyle kabul edilmesine rağmen yeniden komisoynlara gönderilen önerge yeniden gündeme geldi. Komisyonlara havale edilen önerge, 2. kez Hukuk Komisyonu'ndan yeniden oy birliği ile meclise gönderildi.
Türkeş ismine komisyonlardan 2. vize
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2021 Cuma 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kiraz Belediyesi, ilçe belediyesinde oy çokluğu ile kabul edilen ve Kiraz Belediyesi ilçedeki yeni yapılacak bulvara Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) başkanı merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesi önergesi geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmişti. 
Komisyon tarafından kabul edilen önergeye ilişkin CHP’li meclis üyeleri mecliste ‘ret’ oyu kullanmış ve önerge komisyonlara geri gönderilmişti.

Karar, MHP ve AK Parti tarafından tepkiyle karşılanırken bulvara Türkeş’in isminin verilmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Kiraz Yeni Mahalle’de bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola Türkeş’in adının verilmesi önerisi yeniden gündeme geldi.

Kararı yeniden görüşen Hukuk Komisyonu, Kiraz Belediye Başkanlığının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gösterilen Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola “Alparslan Türkeş” isminin verilmesinin oybirliği ile uygun buldu.

Karar, 12 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyelerine sunulacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası