Ege Postası
Geri

Türkiye - ABD temas trafiği hızlandı

Suriye'de hem Esad yönetimine hem de terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede ABD yönetiminin Türkiye'nin tezlerine yakın bir strateji değişikliğine yöneldiği değerlendirmelerinin yapıldığı bir süreçte, Türkiye ile ABD arasındaki temasların hızlanmaya başlaması dikkat çekti.
Türkiye - ABD temas trafiği hızlandı
Haberler / Genel
15 Kasım 2014 Cumartesi 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ziyaret takvimi üzerinde duruldu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde yapılan değerlendirmelerin ardından Suriye ve terör örgütü IŞİD'e karşı strateji değişikliğine yöneldiği yönünde değerlendirmeler yapılıyordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, ABD'nin Türkiye'nin tezlerine yaklaştığını dile getirmişti.

Böyle bir süreçte Kerry'nin, bugün G-20 Zirvesi için Avusturalya'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu telefonla araması dikkat çekti. Çavuşoğlu ile Kerry'nin görüşmelerinde, bölgesel ve güncel gelişmeler ele alındı. Görüşmede, önümüzdeki günlerde iki ülke arasındaki ziyaret takvimi üzerinde de duruldu.(MİLLİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası