Ege Postası
Geri

Türkiye, Europalia Uluslararası Sanat Festivali’nin konuk ülkesi olacak

Türkiye, dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi kabul edilen Europalia’ya konuk ülke olmaya hazırlanıyor. Yarın Brüksel’de imzalanacak niyet anlaşması ile Türkiye, Brezilya ve Hindistan’ın ardından Europalia’nın ‘konuk’...
Türkiye, Europalia Uluslararası Sanat Festivali’nin konuk ülkesi olacak
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye, dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi kabul edilen Europalia’ya konuk ülke olmaya hazırlanıyor. Yarın Brüksel’de imzalanacak niyet anlaşması ile Türkiye, Brezilya ve Hindistan’ın ardından Europalia’nın ‘konuk’ ettiği üçüncü ülke olacak.

    ‘Avrupa’ fikrinin sonucu olarak ortaya çıkan ve Avrupa ülkelerinin birbirini daha yakından tanımaları amacıyla önce kurucu üyelerle gerçekleştirilen Europalia Festivali'nin, AB'nin genişlemesine ve ilgi alanlarının çoğalmasına paralel olarak diğer ülkelere açıldı. AB adaylığını kararlılıkla sürdürmekte olan Türkiye, aynı zamanda yükselen bir ekonomi olarak, 2011’de Brezilya, 2013’te ise Hindistan’dan sonra her iki yılda bir yapılan ve dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden biri olan Europalia’da konuk ülke olacak.

    Yarın, Brüksel’de Egmont Sarayı’nda düzenlenecek bir imza töreni ile resmiyet kazanacak olan Türkiye’nin konuk ülke olma süreci 23 Mayıs’ta bu yönde karar alınmasıyla başlamıştı. Türkiye, Europalia Uluslararası Sanat Festivali'nin, kuruluşunun 45. yılında 2015 yılın sonbahar aylarında konuk ülke olarak kültürel ve yöresel aktivitelere imza atacak. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders’in imza atacağı törenin duyurusunda Türkiye’nin kültürel zenginliğine dikkat çekilerek, bu vesile ile farklı renkleri içinde barındıran Türk kültürünün tanınması için kaçırılmayacak bir fırsat olduğu kaydedildi.

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün akşam saatlerinde beraberindeki bir heyetle Brüksel’e hareket edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası