Ege Postası
Geri

Türkiye'den dünya çapında dev operasyon! 234 kişi, 13 milyar lira

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 16 ülke ile işbirliği yaparak uluslararası uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonunu açıkladı. 234 kişi yakalandı, 13 milyar liralık mal varlığı ele geçirildi.
Türkiye'den dünya çapında dev operasyon! 234 kişi, 13 milyar lira
Haberler / 3. Sayfa
15 Nisan 2025 Salı 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, bu sabah saatlerinde ulusal ve uluslararası ölçekte uyuşturucu ticareti yapan organize suç örgütlerine yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.

“Bu operasyon, ulusal ve uluslararası boyutta uyuşturucu madde ticareti yapan ve bu suçtan elde ettikleri gelirleri aklamaya çalışan organize suç örgütlerinin üst düzey üyelerine yönelikti” diyen Yerlikaya, operasyonun adının Orkinos Bulut olduğunu belirtti.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda; Narkotik Suçlarla Mücadele, Interpol-Europol Daire Başkanlıkları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, MASAK ile birlikte İstanbul merkezli 20 ilde eş zamanlı olarak yürütüldü.

16 ÜLKE İLE İŞBİRLİĞİ

Avrupa Polis Teşkilatı Europol ve Hollanda, Almanya, İspanya, Belçika'daki emniyet birimleriyle birlikte hareket edildi. Fransa, İngiltere, Avustralya, ABD, Yunanistan, Sırbistan, Azerbaycan, Kosova, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Brezilya ve İran ile de bilgi ve belge paylaşıldı.

TACİRLERİN ZEHİR HATTINI AÇIKLADI

Yerlikaya, operasyonun dört ayrı uluslararası organize suç örgütünü hedef aldığını söyleyerek şunları ifade etti:

“Bu suç örgütlerinin ülkemize ve Avrupa'ya, Güney Amerika ülkelerinden deniz ve kara yoluyla kokain, İran ve Afganistan üzerinden eroin, Balkan ülkeleri üzerinden skunk ve Avrupa ülkeleri üzerinden ecstasy maddelerinin üretimini ve sevkiyatını yapmaya çalıştıklarını belirledik”
Ayrıca bu örgütlerin, Avrupa’daki uyuşturucu üretiminde kullanılan Uzak Doğu menşeli ara kimyasalların sevkiyatını da gerçekleştirdiği tespit edildi.

“Belirlediğimiz hedef şahıslar ülkemizde ve yurt dışında ele geçirilen 21 ton 251 kg uyuşturucu madde ile 3.320.000 tablet uyuşturucu haptan da sorumluydular” açıklamasında bulunan Yerlikaya, örgütlerin sadece uyuşturucu ve kara para değil, aynı zamanda kasten adam öldürme, adam kaçırma, silahlı yaralama, iş yeri ve araç kurşunlama, şantaj gibi suçlara da karıştığını vurguladı.

225'i YURT İÇİNDE 234 ÜST DÜZEY SUÇLU

Operasyon kapsamında “dokuzu yurt dışında, 225'i yurt içinde olmak üzere toplam 234 üst düzey organize suç örgütü üyesi gözaltına alındı. Bunların onu kırmızı bültenle aranıyordu” diyen Yerlikaya, operasyonların halen devam ettiğini kaydetti.

Suç örgütlerine ait mal varlıklarına da el konuldu. Yerlikaya, “Şu ana kadar tespiti yapılan 681 taşınmaz, 127 araç, 113 şirketteki ortaklık paylarıyla şüphelilerin banka hesapları olmak üzere şimdilik yaklaşık 13 milyar Türk Lirası değerindeki mal varlığına el koyduk” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası