Ege Postası
Geri

Türkiye kan beklerken, Kızılay kapıdan çevirdi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 04.17'de meydana gelen depremin ardından Kızılay kan bağışı için çağrıda bulunmuştu. İzmir'in Menemen ilçesinde tek kan alma merkezi olan Attila İlhan Kan Alma Birimi’nde kan vermek için müracaat eden vatandaşlar kapıdan geri çevrildi.
Türkiye kan beklerken, Kızılay kapıdan çevirdi
Haberler / İzmir
7 Şubat 2023 Salı 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 9 saat sonra merkez üssü Elbistan olan 7,6 şiddetinde bir deprem ile daha sarsıldı.  Büyük bir felaket yaşanırken, binlerce can kaybı ve on bilerce yaralının olduğu deprem bölgesi için acil kan bağışı için çağrı yapılmıştı. 

ÇAĞRI YAPILDI AMA...

Deprem sonrası yaralı kurtulan vatandaşlar için Kızılay harekete geçti. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kan bankalarındaki stokları deprem bölgesindeki hastanelere gönderdiklerini belirterek,  18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri kan bağışında bulunmaya çağırmıştı. 

VATANDAŞLAR KAPIDAN ÇEVRİLDİ

İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan ve tek kan alma merkezi olan Attila İlhan Kan Alma Birimi’nde kan vermek için müracaat eden vatandaşlar kapıdan geri çevrildi. 

Türk Kızılay’ına kan bağışı için kan alma merkezlerine ve noktalarına başvurulduğunda verilmesi gereken 4 sayfalık formun ellerinde 'kalmadığı' gerekçesiyle vatandaşların kanları alınamadı. Ayrıca saat 22.00'ye kadar açık olması gereken birimde saat 20.30 sıralarında kan bağışı durduruldu. Kızılay'ın kan vermeye gelen ve sıra bekleyen vatandaşları kan alma formu bitti diye geri göndermesi tepkilere neden oldu. Bazı vatandaşların 'neden almıyorusunuz' sorusuna ise yetkililer, 'başka noktalarda da yok' diyerek geçiştirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası