Ege Postası
Geri

Türkiye'nin doğa harikasında yangın çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 1.5 saatte kontrol altına alındı.
Türkiye'nin doğa harikasında yangın çıktı
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2017 Perşembe 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fethiye İlçesi Yanıklar Mahallesi'nde çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda bugün saat 15.40 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına karadan ekiplerin yanı sıra havadan 2 uçak ve 4 helikopter ile müdahale edildi. Yangın 1.5 saatte kontrol altına alınabildi. 

Yangın nedeniyle yaklaşık 10 dönüm alanın zarar gördüğünü belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, "Yangına 2 tane uçak, 4 tane helikopter, 12 tane arazöz, 50 yangın işçimiz müdahale etti. Nihayet kontrol altına alabildik. 10 dönüm alan zarar gördü ama can ve mal güvenliğini etkileyecek herhangi bir şey yok. Rüzgar şiddetli olmasa bu kadar da büyümezdi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili şu anda bir bilgi yok. Jandarma ekiplerimiz onun araştırmasını yapacaklar" diye konuştu.

YANGINDA İHMAL ŞÜPHESİ

Bugün saat 15.40 sıralarında, Yanıklar Mahallesi Karaot Plajı'nın üst kısmındaki ormanlık alanda başlayan yangına, 3 uçak ve 6 helikopter havadan, 14 arazöz, 10 tanker, 3 ilk müdahale aracı ve 105 orman işçisi de karadan müdahale etti. Fethiye-Muğla Karayolu üzerine konuşlanarak alevlerin önünü kesen yangın söndürme ekipleri, 2 saat süren müdahalenin ardından yangını tamamen kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarına devam ettiği alanda, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Yangının Karaot Plajı yakınındaki tali orman yolu kıyısından başladığı tespit edildi.bu nedenle yangının sönmemiş sigara izmariti ya da söndürülmeyen mangal ateşinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.   (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası