Ege Postası
Geri

Türkiye'nin tesellisi, Fransa'nın U20 Dünya Şampiyonluğu oldu

Türkiye'de düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası maçlaır dün oynanan 3-4 ve final mücadelesiyle tamamlanırken 2. turda Türkiye'yi de eleyen Fransa şampiyon oldu.Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve normal süresi ile uzatmaları...
Türkiye'nin tesellisi, Fransa'nın U20 Dünya Şampiyonluğu oldu
Haberler / Spor
14 Temmuz 2013 Pazar 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'de düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası maçlaır dün oynanan 3-4 ve final mücadelesiyle tamamlanırken 2. turda Türkiye'yi de eleyen Fransa şampiyon oldu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve normal süresi ile uzatmaları 0-0 biten karşılaşma sonrası yapılan penaltı atışlarında Uruguay'a 4-1 üstünlük sağlayan Fransa, U20 Dünya Kupası'nı şampiyon olarak tamamladı. 7 ilde oynanan grup ve ardındaki eleme maçlarında seyircilerin ilgisizliği otoriteleri ve organizasyon heyetini üzerken final maçına ilgi ise az da olsa mutlu etti.

Türkiye U20 Milli Takımı'nın zorda olsa çıktığı 2. turda Fransa'ya farklı (4-1) kaybederek elenmesi turnuvaya ilgiyi tamamen bitirirken, Türkiye'yi eleyen Fransa'nın şampiyon olması ise federasyonda ve teknik heyette teselliye yolaçtı. Türkiye'de hiç bir lig şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupası sahibine kupasını vermediği için eleştirilen Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in de izleyerek törende hazır bulunduğu final maçında Fransa'ya kupayı getiren penaltı atışlarında, Pogba, Veretout, NGando ve Foulquier golleri buldu. Uruguay adına ise L. Olaza penaltıyı gole çevirirken, E. Velazquez ve G. De Arrascaeta penaltı atışlarını gol yapamadı.

Şampiyon Fransa'ya kupasını FIFA Asbaşkanı ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Issa Hayato verdi. Turnuva boyunca başarılı olan oyuncular madalyalarını ise, FIFA Asbaşkanı ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Issa Hayatou, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Asbaşkanı, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı'nın elinden aldı.

En centilmen takım: İspanya
Gol Kralı: Ebenezer Assifuah (6 Gol) (Gana)
En iyi kaleci: Guillermo De Amores (Uruguay)
Turnuvanın en değerli oyuncusu: Paul Pogba (Fransa)

A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak finale kadar yükselen Fransa, grup maçlarında Gana'yı 3-1 yenmiş, ABD ile 1-1 berabere kalmış, İspanya'ya 2-1 mağlup olmuştu. 2. Tur'da U20 Türk Milli Takımı'nı 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fransızlar, çeyrek finaldeki rakibi Özbekistan'ı ise 4-0 yenmişti. Fransa, yarı finalde ise grup maçlarında da karşılaştığı Gana'yı 2-1 mağlup ederek finale çıkmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası