Ege Postası
Geri

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2015 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasını açıkladı. Vergi rekortmeniler listesinde Türkiye’nin ilk 100’üne bu sene 3 İzmirli girdi. Maliye Bakanlığı vergi rekortmenlerini açıkladı
Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu
Haberler / Ekonomi
13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 5 milyon 983 bin 223 lira ile 39'uncu sırada yer aldı.

Geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum ise 2 milyar 350 milyon 350 bin 777 lira ile Merkez Bankası oldu.

Listede 3 İzmirli

Öte yandan Maliye Bakanlığı Türkiye’nin ilk 100 vergi rekortmenini açıklarken, listede 3 İzmirli yer aldı.

Türkiye’nin lojistik devi Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas 7 milyon 608 bin TL ile yine İzmir vergi şampiyonu olarak listede 26. sırada yer aldı.

Lucien Arkas’ın arkasında bu sene yükselişe geçen önceki yıla oranla yaklaşık 500 bin TL artış yapan Bernard Arkas oldu. Bernard Arkas 4 milyon 109 bin TL ile 84. sıradan 75. sıraya yükseldi.

İzmirli iş adamı Nail Özkardeş bu sene 3 milyon 607 bin TL ile listede 95. sırada yer aldı.

Geçtiğimiz yıl 38 kişi adının açıklanmasını istemezken, bu yıl bu sayı 51 oldu.

BAKAN AĞBAL'DAN TEŞEKKÜR MESAJI 
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2015 yılı gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyanlarına göre en fazla vergi beyan eden mükelleflerin, vergisel yükümlülüklerini gönüllü uyum çerçevesinde yerine getirerek, ülke ekonomisinin kalkınmasına en fazla katkı sağlamış kişi ve kurumlar olduğunu belirterek, rekortmenleri tebrik ettiğini, hepsine şükranlarını sunduğunu bildirdi.

Geçen yılın gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyanlarına göre Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden mükelleflerin, vergisel yükümlülüklerini gönüllü uyum çerçevesinde yerine getirerek, ülke ekonomisinin kalkınmasına en fazla katkı sağlamış kişi ve kurumlar olduğunun altını çizen Ağbal, "Bu sebeple, bu mükelleflerimizi tebrik eder, şükranlarımı sunarım." ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası