Ege Postası
Geri

“Türkiye, rekabet gücü ve kabiliyeti yüksek bir ülke olmalıdır.”

Komisyona, üye milletvekilleri yanısıra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Çetin, Türkiye Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bürokratları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“Türkiye, rekabet gücü ve kabiliyeti yüksek bir ülke olmalıdır.”
Haberler / Yerel Politika
6 Şubat 2014 Perşembe 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Komisyon Başkanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu toplantıyı açış konuşmasına, görevlerinin düzenleme yapılacak yasayı AB mevzuatına uygunluk açısından ele almak ve çıkan sonucu muhalefet şerhleri ile birlikte ana komisyona rapor olarak bildirmek olduğunu bildirerek başladı.

Hayatın her alanında rekabete dayalı bir dünyada yaşadığımıza dikkat çeken Başkan Tekelioğlu, “Bilgi üretim ve paylaşımından kültüre, ekonomik gelişmelere, ticarete; hizmet sektöründen dev yatırımlara kadar her alanda bir rekabet var. Rekabet düzenini en verimli en adil şekilde düzenleyemezsek medeniyet yarışında tökezleyecek, geriye düşeceğiz.” dedi. “İçeride ve dışarıdaki gelişmeler, ortaya çıkan yeni araç, anlayış, tarz ve yöntemler bizim de rekabet ilke ve esaslarımızı güncellememizi kaçınılmaz kılmıştır. Bu yasa Türkiye’nin rekabet edebilir ülke olması daha da önemlisi rekabet güç ve kabiliyetimizi artırmamız bakımından çok önemlidir. Mevzuatımızı AB müktesebatına uydurmak açısından da önemlidir. Bilindiği gibi Avrupa Birliği ile aramızdaki ‘Ortaklık Hukuku'nun temel esprisi, yasa ve mevzuatlarımızı AB müktesebatına uyumlu hale getirmek üzerine kurulmuştur. Bu doğrultuda son on yılda, ileri, cesur adımlar attığımız zaten bilinmektedir. Bu konuda bütün bir Türkiye’de hem güçlü bir irade vardır, hem de yapılan düzenlemeler başta demokrasi ve ekonomimiz için hayati öneme sahiptir.”
Rekabet Kurumu’nun Türkiye'nin en gözde idari ve mali özerkliği haiz kurumları arasında yer aldığını hatırlatan Tekelioğlu, şöyle bitirdi: “Arkadaşlarımız Kurumu ilgilendiren işleyiş ve unsurların, hantal, olumsuz yanlarını gözden geçirerek düzenleme çalışması yapmışlar. Hayırlı sonuca elbirliği ile gideceğiz. Bu herkesi, hepimizi ilgilendiren bir meseledir. Bu Türkiye’nin bir meselesidir.”
Tekelioğlu İlgili Bakanlık temsilcisine Rekabet faslının açılması ile ilgili durumun ne olduğunu da sordu. Verilen cevaba göre üzerinde siyasi blokaj olmayan üç fasıldan biri ve teknik olarak müzakereye açılmaya hazır bir fasıl.

Bakan Yardımcısı Fatih Çetin, Rekabet Kanunu ile ilgili değişiklik yapılması ihtiyacının Avrupa Birliği müktesebatına uyum ve kurumsal tecrübe neticesinde gereklilik doğmasından kaynaklandığını açıkladı. Kanun tasarısındaki değişiklikleri açıklayan Çetin, kaynakların etkin kullanımına yönelik olarak da değişikliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Türkiye Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'nın kanun tasarısının teknik detayları hakkında geniş bir sunum yaptığı komisyon toplantısında Avrupa Birliği Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Daire Başkanı Lale Çelik kanunun önceki haliyle de AB müktesebatına uyduğunu ancak AB içindeki değişiklik ile bu değişikliğe daha uygun hale getirildiğini açıkladı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası