Türkiye tarihinin en büyük internet satışı gerçekleşti!
Yemeksepeti 589 milyon dolara Delivery Hero'ya satıldı
Haberler / Ekonomi
5 Mayıs 2015 Salı 11:13
PAYLAŞ
Türkiye tarihinin en büyük internet satın alması gerçekleşti. Delivery Hero Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara satın aldı. İşlem dünyada da geniş yankı buldu. Wall Street Journal haberi okurlarına, “Delivery Hero Ortadoğu pazarında büyümek için bu satın almayı yaptı” ifadesini kullanarak verdi.
Türkiye’nin yemek sektörünün önemli şirketlerinden Yemeksepeti, dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındı.
Delivery Hero, 589 milyon dolar (1 milyar 596 milyon TL) toplam değerleme üzerinden Yemeksepeti hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Delivery Hero'nun Berlin'deki merkezinden yapılan açıklamada anlaşma teyit edildi. ABD'li e-Bay'in 2001 yılında kurulan Gittigidiyor'u 2011 yılında 217 milyon dolara satın almasından sonra Yemeksepeti anlaşması en büyük internet satın alması oldu.
Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre bu satın alma aynı zamanda global online yemek siparişi sektöründeki en büyük işlem olma özelliğini de taşıyor.
CEO Nevzat Aydın'ın Yemeksepeti’ndeki mevcut görevine devam edeceği ve Delivery Hero’nun yönetiminde aktif rol alacağı da belirtildi.
Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Global hedefleri, iş yapış tarzı ve kurumsal kültürü bizimle bu denli örtüşen bir iş ortağı ile yolumuza devam edecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Şimdi artık 15 senelik deneyim, teknik bilgi ve bize has inovatif iş yaklaşımımızı, Delivery Hero ile birlikte daha geniş coğrafyalara yayma zamanı” dedi.
Delivery Hero CEO’su Niklas Östberg YEMEK SEPETİ KENDİNİ KANITLADI Delivery Hero CEO’su Niklas Östberg ise “Delivery Hero olarak bu sektördeki birçok şirketi derinlemesine analiz ediyoruz. Şimdiye kadar Yemeksepeti’nin gösterdiği performans kriterlerine yaklaşabilen bir örnekle daha karşılaşmadık. 15. yılında bile etkileyici büyüme oranlarını tutarlı bir şekilde gerçekleştirmesi, bize yaptığımız işte motivasyon ve ilham verdi. Nevzat ve ekibi, bu iş modelinin gelişmekte olan pazarlarda ne kadar başarılı olabileceğini Türkiye’de ve bölgede kanıtladı. İnovatif iş anlayışı ve dinamizmi ile Yemeksepeti’nin performansı bundan sonra da, Delivery Hero’nun mevcut ve hedef pazarları için en iyi rol model olacak. Yemeksepeti gerçekten çok sıra dışı bir şirket ve Delivery Hero ailesine katıldıkları için büyük heyecan duyuyorum” diye konuştu. 100 BİNDEN FAZLA RESTORANLA ÇALIŞIYOR Delivery Hero, dünya çapında 100.000’den fazla restoran ile çalışan global bir online yemek sipariş platformu. Genel merkezi Berlin’de bulunan şirket, toplam 28 ülkede faaliyet gösteriyor. 520’si Berlin’de olmak üzere, 1.500 çalışanı olan şirket, bugüne dek Insight Venture Partners, Kite Ventures, Team Europe, ru-Net, Tengelmann Ventures, Point Nine Capital, Rocket Internet, Target Ventures ve Vostok Nafta’dan yatırım aldı. Delivey Hero'nun yüzde 39 hissesi Alman iş geliştirme şirketi Rocket Internet'in elinde bulunuyor. ABD’li sigorta devi Travelers Group, Citigroup’u 72,6 milyar dolara satın aldı. TÜRKİYE'NİN İLK GARAJ ŞİRKETİYDİ Türkiye'nin en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu ve Türkiye'nin ilk garaj şirketlerinden biriydi. Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra San Francisco Üniversitesi'nden MBA derecesini almak üzere Silikon Vadisi'ne gitti. Orada e-ticaretteki gelişmeleri inceleme fırsatı bulan Nevzat Aydın, gözlemlerinin sonucu olan "yemeksepeti.com" projesini hayata geçirmek üzere Türkiye'ye döndü. Nevzat Aydın şirketini birkaç yıl içinde en büyük online yemek sipariş platformu haline getirdi. Kuruluşunun ardından hızla büyüyen şirket bugün itibariyle 62 ilde faaliyet gösteriyor. Şirketin bünyesinde 10 bine yakın üye restoran ve aylık aldığı 3 milyon siparişle, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Yemeksepeti Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan ve Yunanistan olmak üzere 7 ülkede daha operasyonlarını sürdürüyor.