Ege Postası
Geri

Turkuaz Projesi için bayram sonrası çalışmalar başlıyor

Sivas Belediyesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında uygulayacağı Turkuaz Projesi'ne bayram sonrası başlıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yürütmeyi durdurma kararı ile sekteye uğrayan projeyi böyle bırakamayacaklarını söyledi. Sivas Belediyesi’nin,...
Turkuaz Projesi için bayram sonrası çalışmalar başlıyor
Haberler / Genel
23 Temmuz 2013 Salı 17:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas Belediyesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında uygulayacağı Turkuaz Projesi'ne bayram sonrası başlıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yürütmeyi durdurma kararı ile sekteye uğrayan projeyi böyle bırakamayacaklarını söyledi.

Sivas Belediyesi’nin, Eski Sanayi’de yürüttüğü Turkuaz Projesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı çalışmaları sekteye uğrattı. Bazı esnafların Turkuaz Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından şu an hiçbir çalışma yapılamıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, dükkanların üçte birini yıktıklarını, arsa sahiplerinin üçte ikisinden muvafakat aldıklarını belirterek, yürütmeyi durdurma kararı alındığını ancak projeyi böyle bırakamayacaklarını ifade etti.

Belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Ürgüp, dükkanları kapatma kararı ile ilgili mahkemenin belediye lehinde karar verdiğine işaret ederek, bayram sonrası dükkanları kapatacaklarını ve bütün belediye hizmetlerini durduracaklarını, çöpleri dahi almayacaklarını kaydetti. Eski Sanayi’nin ruhsatsız bir alan olduğunun altını çizen Ürgüp, ruhsatsız alana belediye hizmetlerinin giremeyeceğini ifade etti.

Belediye ile mahkemelik olan ve ismini söylemek istemeyen bir esnaf ise Eski Sanayi'nin kaldırılması yönünde herkesin hemfikir olduğunu, sadece yeni yapılacak binaları belediyenin değil de kendilerinin yapmak istemeleri yönünde ayrıldıklarına işaret etti.

Belediye, Turkuaz Projesi kapsamında bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel, 3 rezidans kule, 3 apartman katı, 22-18 katlı 2 rezidans kule ve bir cami inşa etmeyi planlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası