Ege Postası
Geri

Tuz Pazarı Çarşısı'nın kadayıfçısı 1 asırdır aynı

Bursa’da tarihi Tuz Pazarı Çarşısı'nda bir asırdır aynı mekanda kadayıf satılıyor. İşyerinin sahibi Seyit Turan, aynı mekanda 1890’lardan beri kadayıf işi yapıldığına dikkati çekerek, "Tarihi dükkanda kadayıf ve yufka ağırlıklı...
Tuz Pazarı Çarşısı'nın kadayıfçısı 1 asırdır aynı
Haberler / Genel
10 Temmuz 2013 Çarşamba 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da tarihi Tuz Pazarı Çarşısı'nda bir asırdır aynı mekanda kadayıf satılıyor.

İşyerinin sahibi Seyit Turan, aynı mekanda 1890’lardan beri kadayıf işi yapıldığına dikkati çekerek, "Tarihi dükkanda kadayıf ve yufka ağırlıklı üretim ve satış yapıyoruz. Kemalpaşa tatlısı, peynir tatlısı, güllaç, şekerpare, ekmek kadayıfı ve revani gibi ürünleri de bulunduruyoruz." dedi.

Aynı zamanda tarihi Tuz Pazarı Esnaf Dernek Başkanlığı'nı da yapan Seyit Turan, dükkanın ‘tarihi kadayıfçı’ diye bilindiğinin altını çizerek, “Biz burada 3-4. kuşağız. Farklı kişilerle devam eden bir tarih var burada. Ben burayı 1999’da devraldım. Kuyumculuk yapmak niyetindeydim Ama kuyumcu yapmayıp aynı işi devam ettirdim. Çünkü dükkan çok eski ve eskiden beri bu işi yaptığı için tarihi bir çınarı kesmektense, devam ettirmek bana daha iyi geldi. Elhamdülillah memnunuz işimizden de, dükkanda bereketli bir dükkan.” diye konuştu.

Dükkana gelen yaşlıların çocukluk anılarının canlandığını dile getiren Seyit Turan, şunları söyledi: “Bazen dükkana yaşlı amca veya teyzeler geliyor. Kendileri, ‘Benim büyük babam veya ninem beni buraya getiriyordu, bizde buradan alışveriş yapıyorduk.’ diye anılarını anlatıyor. Onların ağzından da bu tür tarihi bilgileri alıyoruz.”

Tarihi dükkanda 1950’lere kadar kadayıfın elde döküldüğünü anlatan Seyit Turan, talep arttıkça fabrikasyona geçildiğini sözlerine ekledi.

35 yıldır bu dükkanda çalışan Abdullah Burçak ise, Ramazan için kadayıf başta olmak üzere yufka, Kemalpaşa tatlısı, güllaç, ekmek kadayıfı ve revani gibi tatlarını yine çok rağbet gördüğünü söylüyor.

Ramazan için gerekli olan bütün ürünleri tarihi dükkanda bulundurduklarını anlatan Burçak, kadayıf ve yufkanın kilosunun 5, Kemalpaşa’nın ise paketini 4 liraya sattıklarını anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası