Ege Postası
Geri

Tuzla faciasında şaşırtan detay: Kaza 'geliyorum' demiş

Tuzla’da 3 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı kimyasal madde fabrikasının ruhsatı olmadığı ortaya çıktı. 2021 yılı sonunda mühürlenen fabrikanın faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi.
Tuzla faciasında şaşırtan detay: Kaza 'geliyorum' demiş
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2022 Pazar 09:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul’daki Tuzla Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi’ndeki bir fabrikada önceki gün saat 13.10’da büyük bir Patlama meydana geldi. Ortalık savaş alanına dönerken, alev topu şeklinde çevreye saçılan kimyasal maddeler komşu 5 fabrikada da yangına neden oldu. İtfaiye erleri binadan 3 işçinin cansız bedenini çıkarttı. Olayda toplam 15 kişi de yaralandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında fabrikanın sahibi Mustafa Umut Bıçak ile mesul müdür olan kimyager Onur Dağdelen’in gözaltına alınması talimatı verdi. Yapılan araştırmada, organik peroksit isimli son derece yanıcı ve patlayıcı bir kimyasal üreten fabrikanın çalışma ruhsatı olmadığı için 2021 yılı sonunda mühürlendiği ancak buna rağmen faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası