Ege Postası
Geri

U12 İzmir Cup başladı

ALTINORDU'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği U12 İzmir Cup, 20 ülkeden 48 takımın katılımıyla Selçuk Efes Tesisleri'nde başladı. U12 İzmir Cup başladı
U12 İzmir Cup başladı
Haberler / Spor
3 Nisan 2015 Cuma 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ajax'tan Sheffield United'a, Athletic Bilbao'dan Dinamo Kiev'e kadar Avrupa'nın en ünlü kulüplerinin 12 yaş altı takımlarının yanı sıra Türkiye'den 17 ekibin yer aldığı turnuvaya Juventus ve Roma son dakikada katılmayacağını bildirirken bu 2 ekibin yerine organizasyona Akhisar Belediyespor ve Manisaspor dahil edildi.

Sabah saat 08.00'de startı verilen turnuvanın ilk maçları aynı anda ve yan yana sahalarda Beşiktaş-Dinamo Kiev, Galatasaray-Ariston Ruse, Fenerbahçe-Nordsjaelland, Nürnberg-Admira Wacker, Kasımpaşa-Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach-Gabala ve Göztepe-Twente arasında oynandı.

İlk karşılaşmalarda en farklı skoru 4-0'lık sonuçla Borussia Mönchengladbach elde etti. U12 İzmir Cup'ın ilk gününde 25'er dakikalık tek devre üzerinden toplam 130 maç oynanacak.



NOTLAR


U12 İzmir Cup'a 7'si yabancı, 57'si ulusal olmak üzere toplam 84 basın mensubu akredite oldu. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın davetlisi olarak İzmir'e gelecek UEFA Şeref Üyesi ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, bugün saat 13.30'da düzenlenecek açılış törenine katılacak.

Ülkemizin en geniş kapsamlı küçük yaş futbol turnuvasını 2000'e yakın yerli-yabancı futbolsever izledi. Özellikle Alman ekiplerinin taraftarları, tribünlere renk katarken, tesis gol, şov ve futbol coşkusuna ev sahipliği yaptı. Trabzonsporlu futbolcular maça üzerinde "Altnordu'nun altın kalpli başkanı, seni seviyoruz" yazılı pankartla çıktılar.



U12 İzmir Cup'ta minik futbolcular çeşitli aktivitelere katılarak eğlenceli saatler geçirdi. Canlı langırt, çim kayağı ve çuval yarışı gibi etkinlikler, özellikle Alman oyuncuların büyük ilgisini çekti. Gün boyunca devam eden etkinliklere Altınordu Bandosu da marşlar ve şarkılarla renk kattı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası