EGE POSTASI - Uyap’ta ödeme ekranı çöktüğü için dava ve icra takibi açılamadığı gibi; harç - masraf ve puldan oluşan giderlerle delil avansı - gider avansı- istinaf avansı- teminat - temyiz avansı- bilirkişi ücreti - keşif yolluğu vb giderler de ödenemediği için kriz büyüyor.
Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminde 3 günü aşkın bir süredir teknik sorunlar yaşanıyor. Sisteme erişim sağlanmasına rağmen ödeme ekranı çöktüğü için dava ve icra takibi açılamadığı gibi; harç - masraf ve puldan oluşan giderlerle delil avansı - gider avansı- istinaf avansı- teminat - temyiz avansı- bilirkişi ücreti - keşif yolluğu vb giderler de ödenemediği için kriz büyüyor.
Yaşanan kriz; hak kayıplarına neden olurken, yetkililerden henüz bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.
Avukat Altay Doğan, Ege Postası'na yaptığı açıklamada, sıkıntının 22 Eylül Pazartesi gününden bu yana icra dosyası taraf sorgulamalarında 'vergi numarasıyla sorgulama' işleminin hata vermesiyle başladığını, sonrasında borçlulara avukat kaydı yapılamamasıyla devam ettiğini, son olarak da bu gece yarısında ise ödeme ekranının çöktüğünü belirterek "Ben bir avukat olarak pazartesi gününden beri icra takibini açamıyorum. Borçluya avukat işleyemiyorsunuz. Hadi avukatsız icra takibi açayım deseniz bu kez de ödeme yapamıyorsunuz. 3 gündür bu şekildeyiz. En son bugün saat 11.45'te UYAP çağrı merkeziyle görüştüm avukat masasıyla; ne zaman çalışacağına dair ne saat ne gün verildi. Çalışmaların devam ettiği söyleniyor." diye konuştu.