Ege Postası
Geri

Üç başkandan önemli çevre mesajları

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yeşil Kent-Sürdürülebilir Şehir’ paneli Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde önemli mesajlar verildi
Üç başkandan önemli çevre mesajları
Haberler / Genel
12 Haziran 2014 Perşembe 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yeşil Kent-Sürdürülebilir Şehir’ paneline konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü EÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar’ın yaptığı panelde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da birer konuşma yaptı. Açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın yaptığı Fen Fakültesi Konferans Salonu’ndaki panelde, çevre değerlerini ön plana almak için yerel yönetimlerle üniversitelerin yapabilecekleri işbirlikleri üzerinde duruldu.
 
Panelin açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, hızlı nüfus artışı ve artan tüketiciliğin yaratacağı sonuçların bütün dünyada yeterince algılanamadığını dile getirerek, “Yaşadığmız tüketim rekabeti ortamı çevre kirliliği problemini büyüttü. Nüfus çok hızlı artıyor, iklim değişikliği yaşanıyor. Gıda besin ve enerji ihtiyacı artıyor. Bütün bunları karşılamak için doğal kaynakları kullanıyoruz. Üniversite olarak çözüm önerilerini ortaya koymak için çalışıyoruz. Daha çok araştırma ve işbirliği çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.
 
Kentsel Tasarım önemli
 
Çevre sorunlarının büyük bölümünün hızlı ve düzensiz büyümenin sonucu olarak ortaya çıkan çarpık kentleşmeden kaynaklandığını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bizler insanca yaşayabildiğimiz planlı, özgür, eşitlikçi, estetik, sağlıklı, ekolojik ve sürdürülebilir kentler tasarlamak için çalışacağız. Yaşanamaz hale gelen çarpık kentlerimizi yaşanabilir çevreyere dönüştürmek zorundayız. Tüm imar planlarının uygulanabilir olması, çevre ve toplum yararı gözetilerek ve ortak akıl çerçevesinde hazırlanması gerekiyor. Çarpık kentleşmenin durdurulması, bozulmamış alanların korunması, çarpık gelişen alanların kentsel dönüşümle iyileştirilmesi, tarihi kültürel ve doğal mirasın korunması ve yaşatılması, altyapının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, atıkların geri dönüşümünün sağlanması, enerji kaynaklarının ve doğal kaynakların verimli kullanımı ve yenilenebilir kaynakların kullanılması için teknolojinin geliştirilmesi, ortak kullanım alanlarının kentsel tasarım projeleriyle yaşanabilir alanlar haline getirilmesi gerekiyor” dedi.
 
Başkan Atila, amaçlarının Bornova’da yaşayan insanların yaşam kalitesini uluslararası standdartlara ulaştırmak olduğunu söyledi. Köyleri doğa turizmine açarak çevre duyarlılığını artırmayı amaçladıklarını da belirten Başkan Atila, “Yerel yönetim olarak proje ve hizmetlerimizi çevre değerlerine uygun olarak düzenlemeye devam edeceğiz. Kentimizi daha düzenli bilimsel ve estetik hale getirmek için Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü kurduk. Bu müdürlük aracılığıyla kentimiz çevre değerlerine uygun tasarlanması noktasında üniversitelerimizle işbirliği yapacağız” diye konuştu.
 
Güneş enerjisi projeleri
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, vahşi kapitalizmin daha büyük karlar için doğayı tahrip ettiği bir çağın yaşandığını dile getirdi. Kentlerin gitgide sürdürülebilirliğini yitirdiğine dikkat çekerek her bireyin üzerine düşen tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Soyer, Seferihisar’da bu bilinci artırmak için her Cumartesi belli noktalarda mıntıka temizliği yaptıklarını söyledi. Güneş enerjisinden yararlanmak için projeler ürettiklerini belirten Soyer, “Doğayla barışık yaşamanın ve doğayı taklit etmeye başlamanın vakti geldi” dedi.
 
Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçesinde yaşanan çevre sorunlarını dile getirdi. Karaburun’da balık çiftlikleriyle ilgili sıkıntılara dikkat çeken Çakır, ilçedeki doğal yapının korunması içinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası