Ege Postası
Geri

Üçüncü kupayı istiyor

TÜRKİYE Kadınlar 1.Ligi'nde üstüste ikinci kez şampiyonluğu yaşayan Konak Belediyespor Bayan Futbol Takımı Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, 10-0'lık mağlubiyetlerden başarılarla dolu gelen günleri değerlendirdi.
Üçüncü kupayı istiyor
Haberler / Spor
17 Mayıs 2014 Cumartesi 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2006 yılında bayan futbol takımının başına geçen Hüseyin Tavur, 8 sezon boyunca başarıdaki en büyük rolü eşi Aysun Güzen Tavur'dan aldığının altını çizdi. Bayan futbol takımı ile ilk antrenmana çıktığında görüğü manzara karşısında şaşırdığını belirten Tavur, "Kızlar, 2 tur koşu sonra kendi aralarında pas ve en son çift kale maç yapıyorlardı. Ne bir fizik çalışma ne de teknik varyasyon yoktu. Biz bu günlerden takımı aldık ve şuan bugün Türkiye'nin 1 numaralı takımı haline getirdik" dedi.
"10-0 YENİLİYORDUK"
Takımın başına geçtiği ilk zamanlarda uykusuz geceler geçirdiğini belirten Hüseyin Tavur, "Evimizde yada deplasmana karşılaşmaya gittiğimizde "Bu sefer kaç gol yeriz'" sorusu her zaman aklımıza geliyordu. Takımımız çok güçsüzdü. Maça başladığımızda atak dahi yapamıyorduk. O günleri hatırladığımda şuan uzay takımı olduğumuzu düşünyorum. Yıllar içerisinde çok yol kat ettik ve bugünlere geldik. 2012 yılında büyük bir atılım yaptık. 2011 yılına kadar hep kendi yağımızla kavrulduk. Altyapıdan oyuncu yetiştirdik. Sezonda 1 yada 2 futbolcu transfer ediyorduk. Ama 2012 yılında türkiye'nin bayan futbolunda adından çok söz ettireceğine emindik ve geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Ve 2012-2013 sezonuna tam bir profesyonel takım edasında çalışarak ilk adımımızı atmış olduk. Sezon öncesi kamp, düzenli maaş, teknik ekipmanlar, maç analizleriyle Konak Beleidyespor'u iyi bir noktaya getirdik ve o günden bugüne kadar iyi yolda olduğumuzu tüm türkiye'ye göstermiş olduk" diye konuştu.
"İLK ŞAMPİYONLUK UNUTULMAZ"
2013 sezonunda ilk şampiyonluklarını yaşadıklarını belirten Hüseyin Tavur, "Çok çalıştık. Çok istedik. İnsanların aklındaki "Kadınlar futbol oynamaz" tabusunu yıktık. Bu kadınlarımız kızlarımız ülkelerinde ilkleri yaşattılar. Bu zamana ülkemizi Avrupa'da temsil eden diğer takımlarımızın yapamadığını bizim kızlarımız başardı. Hiç bir zaman biz bu işin üstesinden gelemeyiz mantalitesi oluşmadı. Hep dah fazlasını ekip olarak istedik ve başardık" diye konuştu.
"YENİLMEZ ARMADA"
Bu sezon zorlu bir periyottan alınlarının akıyla geçtiklerini belirten Tavur, "Sezon başında kulübümüz bazı yasaların değişmesiyle maddi sıkıntılar içerisine girdi. Sezonu erken açtık. İzmir-Kuşadası ve Romanya olmak üzere üç kez kampa girdik. Hazırlık maçları yaparak kendimizi test etme imkanı bulduk. Romanya-Braşov'da Olimpia Cluj ile oynadığımız hazırlık maçları bizim Avrupa'da nasıl top oynamamızı gösteren birer gerçek sınav oldu. Daha sonra Yunanistan'ın PAOK takımı ile oynanan maçlarda kendimizi son kez görmüş olduk ve Bosna-Hersek'te kimsenin yapamadığını yaparak bir üst tura çıkmanın onuru ve gururunu yaşadık. Şimdi diyorum ki iyi ki o hazırlık maçlarını oynadık. Şuan takımımız bu kadar iyi birer top oynuyorsa o kampların bize olan katkılarını gözardı edemeyiz. Ligimizi namağlup şampiyon olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.
"ÇITA YÜKSELDİ"
Gelecek sezonda da daha iyi olmak istediklerini belirten Hüseyin Tavur, "Geçen sezon son 16 takımın arasına girmeyi başardık. Bu sezonki hedefimiz ilk olarak grup maçlarını geçmek olacak ve daha sonra çeyrek finale kadar çıkmak amacımız. Daha sonraki senelerde türkiye ligi kupalarının yanına Avrupa kupasını kaldırmak ve müzemize götürmek istiyorum" dedi.
"AVRUPA İLE FARK YOK"
Avrupa futboluna göre aynı olduklarını belirten Tavur, "Avrupa futboluna altyapı olarak göre çok gerideyiz. Ancak futbol olarak aynıyız. Oradaki insanlar bu işi çok küçük yaşta futbolu sahiplenerek bir yerlere geliyorlar. Türkiye olarak öncelikle bizde bu mantığı yerleştirmeliyiz ki bayan futbolunda söz sahibi olalım. Türkiye olarak, Konak Belediyespor bayan futbolunda öncülük ediyor. Gelecekte de bizim gibi bir kaç daha takım bu atılımları yaparlarsa Türkiye'nin kazanacağına eminim" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası