Ege Postası
Geri

Uğur Mumcu İzmir'de özlemle anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 29'uncu yılında İzmir’de düzenlenen çeşitli etkinlik ve törenlerle anıldı.
Uğur Mumcu İzmir'de özlemle anıldı
Haberler / Güncel
24 Ocak 2022 Pazartesi 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Ankara’da 24 Ocak 1993’te evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de unutulmadı.

Mumcu için İzmir’in çeşitli yerlerinde anma törenleri düzenlendi. Düzenlenen anma törenlerine ilçe belediye başkanları, siyasi parti milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mumcu’nun özlemle anıldığı törenlerde duygu dolu anlar yaşandı.

Aliağa'da da programlar vardı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi de kentte bir anma programı düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Aliağa Uğur Mumcu Parkı'ndaki törende konuşmalar yapılarak usta gazeteci anıldı. Tören sonrası etkinliğe katılanlar, Mumcu’nun anısına Uğur Mumcu Parkı’ndaki büste karanfiller bıraktı.

Anma programına; ADD Aliağa Şubesi Başkanı Suat Kıvılcım, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti Aliağa Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Moğulkoç, Emekli-Sen Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, CHP gençlik ve kadın kolları, Alevi Kültür Derneğinden üyeler, Eğitim-İş Sendikası Aliağa Şubesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası