Ege Postası
Geri

Uludağ’ın orman serveti belirlenecek

Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ, binlerce bitki çeşidini bünyesinde barındırıyor. Zirvenin bu eşsiz bitki hazinesi, Orman ve Su İşleri II. Bölge Müdürlüğü ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile...
Uludağ’ın orman serveti belirlenecek
Haberler / Güncel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ, binlerce bitki çeşidini bünyesinde barındırıyor. Zirvenin bu eşsiz bitki hazinesi, Orman ve Su İşleri II. Bölge Müdürlüğü ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile belirlenecek.

İki kurum arasında 'Uludağ Milli Parkı Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı' konusunda ön protokol imzalandı. II. Bölge Müdürü Yahya Güngör ile Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, arasında imzalanan protokolle Uludağ’ın bitki yapısına el atılmış oldu.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Uludağ’ın hem Bursa hem de Türkiye açısından çok önemli bir değer olduğunu dile getirdi. Uludağ Milli Parkı Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı ön protokolü ile önemli çalışmalara imza atacıklarını belirten Coşkun, "İmzalanan ön protokol ile, 2014 - 2033 yılları arasında uygulanabilecek daha kapsamlı bir Uludağ Milli Parkı'nın, tüm orman fonksiyonları, saha ve serveti belirlenecek, karbon miktarı ve meşcere haritasının çıkarılacağı Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Amenajman Planı yapılacak."

        ULUDAĞ’DA NE TÜR BİTKİLER BULUNUYOR'

        Uludağ’da, defne, zeytin, katran ardıcı, fındık, laden, funda, kızılçam, maki ve çalılık alanlar, kestane, akçakesme, erguvan, koca yemiş, dağ çileği, zeytin, katırtırnağı, Girit ladeni, mazı meşesi, gürgen, kızılcık, alıç, geyikdikeni, sırımbağı, yabani defne, karaağaç, kayın, titrek kavak, karaçam, sapsız meşe, titrek kavak, muşmula, Uludağ göknarı, bodur ardıç, yaban mersini, ayı üzümü, yabani gül, geyik dikeni, çoban üzümü, söğüt, yoğurtotu, kekik, bitotu, misk soğanı, hindiba, bahar yıldızı, çok çiçekli gelincik, yabani elma gibi yüzlerce çeşit bitki bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası