Ege Postası
Geri

Ulusal Kürt Kongresi'nin üçüncü kez ertelenmesi gündemde

Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından organize edilen Ulusal Kürt Kongresi’nin üçüncü kez ertelenmesi gündemde. 24 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenmesi planlanan kongre, “hazırlıklar tamamlanmadı” gerekçesi ile 15 Eylül...
Ulusal Kürt Kongresi'nin üçüncü kez ertelenmesi gündemde
Haberler / Dünya
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından organize edilen Ulusal Kürt Kongresi’nin üçüncü kez ertelenmesi gündemde. 24 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenmesi planlanan kongre, “hazırlıklar tamamlanmadı” gerekçesi ile 15 Eylül 2013’e ertelenmişti. Kongrenin formatında ve katılımcı sayısında yaşanan bazı ihtilaflar sebebiyle üçüncü kez ertelenmesi gündemde.
Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan Kürdistan Ulusal Birlik Demokrat Partisi (YNDK) Genel Sekreteri ve Ulusal Kürt Kongresi Hazırlık Komisyonu Üyesi Gafur Mahmuri, kongrenin vaktinde yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Mahmuri, "Biz komisyon olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Komisyonun gündeminde kongrenin ertelenmesiyle ilgili bir konu yok. Biz aramızda erteleme ile ilgili bir karar almadık. Ancak bizim dışımızda kongrenin erteleneceği şeklindeki söylentileri bir de duyuyoruz. “dedi.
Bu arada Kürt bölgesinde yayın yapan önemli basın -yayın organlarında kongrenin üçüncü kez erteleneceği iddia edildi. İddiaya göre kongrede üzerinde uzlaşılmayan en büyük sorun katılımcı sayısı. İddiaya göre PKK, Kürtlerin bulunduğu ülkelerdeki nüfuslarına oranla temsil edilmesinde ısrar ediyor. PKK’nın 600 kişiden oluşan temsilci sayısının yarısından fazlasının Türkiye Kürtlerinden oluşmasını istediği iddia ediliyor.
Bölgede yayın yapan Rudaw Televizyonu ise bu iddianın yanısıra tarafların hala bir çok konuda anlaşmaya varmadıklarını illeri sürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası