Ege Postası
Geri

Ümraniye Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu bir Ramazan programı hazırladı. 6 ayrı nokta, yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verecek olan Ümraniye Belediyesi, 8 bin aileye de erzak yardımı yapacak. Ramazan için hummalı çalışmalarına...
Ümraniye Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı
Haberler / Güncel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu bir Ramazan programı hazırladı. 6 ayrı nokta, yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verecek olan Ümraniye Belediyesi, 8 bin aileye de erzak yardımı yapacak.

Ramazan için hummalı çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Meydan’ına kurduğu ‘Dev Gemide’ Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Her yaşa hitap eden konserlerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne gösterilerine varıncaya kadar birçok etkinlik Ümraniyeliler ile buluşacak. Yine Ümraniye Meydan’ına hemşeri dernekleri için hazırlanan özel tasarım 9 adet filika’da da dernekler hemşerileriyle buluşacak. Ayrıca Şile-Ağva, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Artvin, Samsun, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Erzurum, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Trabzon, Bayburt, Ankara, Balıkesir, Sinop, Gümüşhane, Kayseri ve Siirt hemşeri derneklerinin kendi hemşerileri ile buluşması için her gün farklı bir derneğe Belediye Nikah Sarayı’nda iftar yemekleri verilecek.

6 NOKTADA HERGÜN 5 BİN KİŞİYE İFTAR

İftar yemekleri; Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı, Ümraniye Belediyesi Eski Bina Yemekhanesi, Çağrı Düğün Salonu, Başak Düğün Salonu, Umut Düğün Salonu, Susam-2 Düğün Salonu’nda verilecek. 10 ayrı mahallede 2 bin ya da 4 bin kişilik iftar sofralarında buluşacak vatandaşlar, Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştirecek. Ayrıca belediye, bu yıl da ilçede yaşayan binin üzerindeki yetim, öksüz ve şehit çocuklarını tespit ederek, onlara bayram kıyafetleri alabilecekleri 250’şer TL değerinde kıyafet kuponu hediye edecek.

Ramazan etkinlikleri kapsamında, ünlü yazar ve hatipler Ümraniye’de programlar düzenleyecek. Ömer Döngeloğlu, İhsan Atasoy, Dursun Ali Taşçı, Sibel Eraslan, Ahmet Bulut, Abdullah Yıldız ve İkbal Gürpınar sohbet ve görüşleriyle Ümraniye Meydan’da yapılacak programlarla Ümraniyelilere hitap edecek.

"RAMAZAN, BARIŞ VE KARDEŞLİK İKLİMİDİR"

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Can, "Dağıtacağımız erzak ve yardımlarla Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. İftar yemeklerimizi belediyemize ait Ümraniye Belediyesi Eski Hizmet Binası Yemekhanesi ile ilçemizin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında vereceğiz. 10 mahalleye yönelik Mahalle İftarları vereceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası