Ege Postası
Geri

Umut Oran: Kurultay için yeterli imzayı topladık

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran, olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını söyledi. Oran Kılıçdaroğlu'na kurultayı toplamaya çağırdı.
Umut Oran: Kurultay için yeterli imzayı topladık
Haberler / Politika
20 Kasım 2015 Cuma 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan imzalara ulaştıklarını söyleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultayı toplama çağrısı yaptı.1 Kasım seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içindeki muhalefet olağanüstü kurultayın toplanarak genel başkanlık seçiminin yapılması çağrısında bulundu. Oran'ın yanı sıra Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay genel başkanlığa adaylıklarını açıkladı.
BEŞTE BİR İMZAYI TOPLADIK
CHP'nin mevcut yönetimi ise kurultayın daha önce planlandığı gibi Ocak ayında olağan şekilde toplanacağını belirterek, olağanüstü kurultay fikrine karşı çıkıyor.Umut Oran bugün düzenlediği basın toplantısında parti tüzüğüne uygun şekilde olağanüstü kurultay toplanması için gerekli olan delegelerin beşte birinin imzasına ulaştıklarını söyledi. Oran Klıçdaroğlu'na hitaben şunları söyledi: Unutmayın ki biraz daha beklerseniz delegelerimizin özgür iradeleriyle attığı imzalar salt çoğunluğu sağladığında ve bunlar genel merkeze ulaştığında tüm meşruluğunuzu yitirmiş olacaksınız ve kaybedeceksiniz. Tıpkı bir önceki olağanüstü kurultayda olduğu gibi sizin için imza atanların bile aslında size oy vermeyeceğini göreceksiniz. Bizler yani başarısızlığı kader olarak görmeyen, AKP karşısında boyun eğmeyen ve iktidar dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyen, ya iktidar ya iktidar diyenleriz. Sizin rakibiniz veya düşmanınız değiliz. Biz doğrudan ve haktan yana tavır alan parti emekçileriyiz. Unutmayın ki biraz daha beklerseniz delegelerimizin özgür iradeleriyle attığı imzalar salt çoğunluğu sağladığında ve bunlar genel merkeze ulaştığında tüm meşruluğunuzu yitirmiş olacaksınız ve kaybedeceksiniz. Tıpkı bir önceki olağanüstü kurultayda olduğu gibi sizin için imza atanların bile aslında size oy vermeyeceğini göreceksiniz. Geçen kurultayda da baskılar yapıldı. Genel Başkan 944 imzayla başvurusun yaptı fakat kendisine çıkan oy 740 idi. Sayın Genel Başkan hemen bugün tüm eşiklerin aşıldığını kabul ederek kendinizi ve partimizi lütfen tartışmayın. CHP'yi kamuoyunda yıpratmayın. Kendinizi tarihe doğru kelimelerle emanet edin. Olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu artık lütfen görün. Aksi durumda olağanüstü kurultay kararını değil istifa kararını vermek zorunda olacağınızı da asla unutmayın."
KURULTAY TOPLANIYOR AMA GENEL BAŞKAN SEÇİLEMİYOR
"CHP tüzüğüne göre, seçimli bir olağanüstü kurultay yapılması için var olan delege sayısının yarısından bir fazla imzaya ihtiyaç bulunuyor. Oran'ın topladığını belirttiği imzalar bu aşamada kurultayın olağanüstü toplanmasına yeterli olurken, genel başkan seçimine ise olanak vermiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası