Ege Postası
Geri

Umutoğulları Çiğli’deki işten çıkarmaları değerlendirdi: Had bilmezlik...

TV 35 ekranlarında yayınlanan Sekizinci Gün programında TV 35 Koordinatörü Refik Pak ile birlikte Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün başkan yardımcısı görevini yapan Ali Rıza Koçer’in talimatıyla gerçekleşen işten çıkarmaları masaya yatıran TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Başkan Gümrükçü’nün işten çıkarma gerekçelerini açıklaması gerektiğini söyledi. Umutoğulları, "Burada bir had bilmezlik var" dedi. Umutoğulları Çiğli’deki işten çıkarmaları değerlendirdi
Umutoğulları Çiğli’deki işten çıkarmaları değerlendirdi: Had bilmezlik...
Haberler / Yerel Politika
30 Nisan 2019 Salı 08:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarma gerginliği, TV 35'te 8. Gün Programında masaya yatırıldı. Mithat Umutoğulları, “1 Mayıs’a bir hafta kala 23 emekçiyi işsiz bırakıyorsunuz. Bunu AK Partili bir belediye başkanı yapsaydı CHP’nin tavrı ne olurd? Bunlar emek hırsızı diye vekiller, il başkanı açıklama yapardı. Neden işsiz bıraktınız insanları'” diye sordu.

KOÇER, GÜMRÜKÇÜ’YÜ YA KAVGANIN İÇİNE ÇEKECEK YA DA…

"Daha vahim bir şey söyleyeyim size. Bundan bir ay önce Koçer ve Gümrükçü’nün siyaset yapma farklılığı var, Gümrükçü’yü ciddi sıkıntıya sokacak demiştim. Bir belediye başkan yardımcısının görevi başkanın yükünü hafifletmektir. Belediye başkan yardımcısı başkana problem yaratıyor burada” diyen Umutoğulları, Gümrükçü’yü uyardı.

UTKU GÜMRÜKÇÜ İYİ BİR SİYASETÇİ ANCAK…

Umutoğulları, uyarısını, “Ali Rıza Koçer’i sevenler, beğenenler onunla siyaset yapanlar bana kızıyorlardır. Ama o Galip Öztürk, Tevfik Alyanak, Ensari Bulut, Metin Solak, Hasan Arslan ile kavga etti. Ya Gümrükçü’yü kavganın içine çekecek, ya Gümrükçü ile de kavga edecek. Belki de on yılın sonranın büyükşehir başkanı olacak birisini Utku Gümrükçü, çok iyi bir siyasetçi. İyi bir belediye başkanı olabileceğini düşünüyorum. Daha yola çıkmadan arabanın lastiğine şiş sokmaya çalışıyor adam. Sayın Gümrükçü, bu adama ne yapıyorsun deyip uzaklaştırırsa olabilir” sözleriyle yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Serdar Aksoy ne yapt? Seçime birkaç gün kala yapılan işe alımları iptal etti. Bu anlaşılabilir bir şey. Ama siz belediyede yedi yıl, on yıl çalışan kişileri sadece ve sadece siyaseten sizi desteklemedikleri için ya da siyaseten sizin yanınızda durmadığı için alır kapının önüne koyarsanız bunun da bir hesabı var. Yani şimdi buradaki hikaye şu: Çiğli’de her dönem siyaset yapmak zordur. İlk Hasan Arslan belediye başkanı olduğunda benim kadar onu eleştiren olmadı. Parti içindeki uygulamalarını, belediyedeki uygulamalarını en çok ben eleştirdim. Bunun kayıtlarını çıkarırım size. Ama Hasan Arslan hiç işçi çıkarmadı.

İŞTEN ÇIKARMAKLA İŞ BİTMİYOR

Yaklaşık 7 işçi çıkarılmış. Bir tanesi uzun yıllar CHP gençlik kolları başkanlığı yaptı. Mahalle delegeliği yapan var. Emir Karadağ, Serkan Aydın var, Dursun Ali kazar var. Başkanın yeğeni var. İsimlere baktığınızda hepsi belediyeye yakın kişiler. İşten çıkarmakla iş bitmiyor. Memiş  Sarı ile konuştuk. Sendikalı işçiyi işten çıkarmada belli prosedürler var. İşçi işe gelmez işten çıkarırsınız. Ya da tutanak tutarsınız. Disiplin süreci var. Sizi işten çıkarıyorum deyip işten çıkaramazsınız.

KAPIDAN GİREMEDİĞİNİZ BELEDİYEDE NASIL İŞ YAPACAKSINIZ'

Burada bir de bir had bilmezlik var. Belediye başkan yardımcısı, uzun yıllar siyaset yapmış, kendi başkanıyla sürekli kavga içerisinde olan bir isim var. Ali Rıza Koçer. Koçer Çiğli’de hakikaten ciddi tabanı olan bir isim. Size düşen n? İnsan biriktirmek zorundasınız. Belediyede kamu görevlisi gibi çalışmalısınız. Bir belediye başkan yardımcısı düşünün, işten çıkardığınız işçiler belediye önünde eylem yapıyor. Siz belediye önünden giriş yapamıyorsunuz, otoparktan giriyorsunuz. Bu bir belediye başkanı ya da yardımcısı için ne kadar kötü bir duru? Kapıdan giremediğiniz belediyede nasıl iş yapacaksınız'

BİR BAŞKAN YARDIMCISI BELEDİYEYİ KİLİTLEMİŞSE KİM BUNUN HESABINI VERECEK

Bu da yetmiyor. Sabahın köründe şantiyeye gidiyor başkan yardımcısı. Eski ilçe başkanını görüyor, yanında işten çıkardığı birkaç kişi daha var. Atın bunları dışarı diyor. Şimdi kendi babanızın işyerinden mi atıyorsunuz bunlar? Sendika sahip çıkıyor. Sendika 700 işçi çalışmıyoruz diyor. Bir başkan yardımcısının kendi belediye başkanını, vatandaşı sıkıntıya sokmak gibi bir hakkı var m? Evinin önünde çöp olanlar hesabını kime soraca? Bir başkan yardımcısı belediyeyi kilitlemişse kim bunun hesabını verecek'

SOLAK BİR TANE İŞÇİ ÇIKARMAMIŞTI

Bugün 16.30’da bir toplantı var. Hayır dönüş yok derse o zaman talimatı o vermiş demektir. Yok eğer ne oluyor kardeşim derse yardımcısına, Ali kıran baş kesen misin derse o zaman Koçer’in inisiyatif kullandığını anlarız. Hem sendikanın hem belediye başkanının tavrının ne olduğunu göreceğiz. Her makama ve mevkiye gelebilirsiniz, bir başkan yardımcısı düşünün kendi belediyesinde çalışan kendi partilisi olan 27 yaşında bir gencin üzerine yürüyüp ona hakaret ediyorsa, bu hakkı kendinde görüyorsa bunu kamu gücüyle yapıyor. Geçmiş dönemden Metin Solak’ı biliyorum. İşçiler maaş alamadıkları için işe gitmediğini biliyorum. Bir tane işçiyi işten attığını duymadım. Buradaki hikaye işçilerin işini yapmamakla ilgili bir durum değil. Bankamatik diyor Koçer. Adam bankamatik dediğiniz kim diyo? Adını saydıklarınız zaten işe geliyor diyor.

KOÇER, GÜMRÜKÇÜ’YÜ SIKINTIYA SOKACAK DEMİŞTİM

Daha vahim bir şey söyleyeyim size. Bundan bir ay önce Koçer ve Gümrükçü’nün siyaset yapma farklılığı var, Gümrükçü’yü ciddi sıkıntıya sokacak demiştim. Bir belediye başkan yardımcısının görevi başkanın yükünü hafifletmektir. Belediye başkan yardımcısı başkana problem yaratıyor burada.

BUNU AK PARTİLİ BİR BELEDİYE BAŞKANI YAPSAYDI CHP’NİN TAVRI NE OLURDU'

CHP’liler alana çıktığında ne de'  1 Mayıs’a bir hafta kala 23 emekçiyi işsiz bırakıyorsunuz. Bunu AK Partili bir belediye başkanı yapsaydı CHP’nin tavrı ne olurd? Bunlar emek hırsızı diye vekiller, il başkanı açıklama yapard? Neden işsiz bıraktınız insanları'

HAK HUKUK ADALETİ SAVUNAN BİR PARTİNİN BELEDİYESİ….

Yıllardır alanlarda, bayrak taşımış bir belediye başkanından söz ediyoruz. Eğer bir belediye başkanı şu yaşananlara sessiz kalıyorsa samimiyetini sorgularım arkadaşım. Gazeteciler kamu vicdanını sorgulayan insanlardır. Bazı arkadaşlar bu işi görmezden geliyor. Hak hukuk ve adaleti savunan bir partinin belediyesi yerel seçimlerde veya delege seçimlerinde kendilerini desteklemeyen kişilerin ekmeğiyle onları tehdit edemez. Bir gazeteciyi de bir kurumu da bir belediye başkanı doğruyu yazdığı için reklamla tehdit edemez. Üç aylık çocuğun babasını işsiz bırakan birinin vicdanı olur m? Ondan sonra biz sosyal demokratız. Bunu yapan adamın sağcılığına, solculuğuna kimse beni ikna edemez.

GÜMRÜKÇÜ ÇOK İYİ BİR SİYASETÇİ ANCAK…

Ali Rıza Koçer’i sevenler, beğenenler onunla siyaset yapanlar bana kızıyorlardır. Ama o Galip Öztürk, Tevfik Alyanak, Ensari Bulut, Metin Solak, Hasan Arslan ile kavga etti. Ya Gümrükçü’yü kavganın içine çekecek, ya Gümrükçü ile de kavga edecek. Belki de on yılın sonranın büyükşehir başkanı olacak birisini Utku Gümrükçü, çok iyi bir siyasetçi. İyi bir belediye başkanı olabileceğini düşünüyorum. Daha yola çıkmadan arabanın lastiğine şiş sokmaya çalışıyor adam. Sayın Gümrükçü, bu adama ne yapıyorsun deyip uzaklaştırırsa olabilir.

BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Biz 2 tane belediye tesisi yaptık, 90 kişiyi aldık. Solak ayrılmadan önce 80 kişiyi almış ben çıkarmamıştım. Şimdi işçi kıyımına sendika dur demelidir. Sözleşmeli personele de başlanmış. Sayının artacağı konuşuluyor’ demiş Hasan Arslan. İnsanların kişisel menfaatlerini, hırslarını bir kenara bırakıp adil şekilde belediye başkanlığı yapmasını istiyoruz. Hiçbir çalışanın, işçinin kavganın ortasında kalmasını istemiyoruz. Bu konuyu gündeme taşımaya devam edeceğim. Her programımda bunu sorgulayacağız. Biz bu işin takipçisi olacağız. Kimsenin egosunu çalışanlar üzerinden tatmin etmesine izin vermeyeceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası